EU4'te Memlüklerle savaşılamıyor

SuriKcakcısı

Picopat
Daha fazla  
EU4'te Osmanlı ile oynuyorum oyunu oynayacak kadar öğrendim. Memlükler ile candaroğulları müttefik olduğu için memlük'e saldırmak için candaroğullarına savaş açtım ancak candaroğulları ile savaşabiliyorum. Memlüklerle ve Suriye ile savaşamıyorum ancak müttefik savaşırsa katılabiliyorum bug mı oldu? Gir çık yaptım ama düzelmedi.

Ancak müttefik savaşırsa katılabiliyorum.

Buradaki durumun ne olduğunu anlamadım ama savaş açtığın ülkelerin müttefikleri ülkelerinin durumuna göre savaşa girmeyi reddedip, savaş açtığın ülkeyle de müttefikliğini bozabilir. Savaş açarken kesin katılacağına dair ibare olsa dahi nadiren de olsa katılmadığını gördüm. Birçok sebebi olabilir dediğim gibi dikkat etmek lazım.

Casus belli var mi? Candar icin? Candar'a savas acarken diplomasi ekraninda memluk gozukuyor mu savasa kesin girer diye?

Evet katıldığı gözüküyordu zaten katıldı da ayrıca müteffikime saldırıyor.

1723387033004.png

Görüldüğü üzere askerler iç içe geçmiş ve soldaki donanmada kırmızı yani savaştayız.

Son düzenleme:
Evet katıldığı gözüküyordu zaten katıldı da ayrıca müteffikime saldırıyor.

Eki Görüntüle 2281617

Görüldüğü üzere askerler iç içe geçmiş ve soldaki donanmada kırmızı yani savaştayız.

Memluk ile savasta degilsin su an dostum, memluk askeri yok Province'da. Memluk topraklari da foglu gozukuyor zaten.

Hayır memükle de savaştayım ancak Suriye denk geldi.

Eki Görüntüle 2281706

Dostum orduların Black Flag yemiş ordunun yanındaki siyah bayraktan anlayabilirsin. Bir ülkeye savaş actigin anda birliklerinin kendi kontrolünde olan bir toprakta olması lazım. Yoksa bu şekilde orduların hiçbir savaşa katılmaz. Birlikleri kendi ülkene götürüp geri getirmen gerek. Sonra savaşa katılabilirsin.

Dostum orduların Black Flag yemiş ordunun yanındaki siyah bayraktan anlayabilirsin. Bir ülkeye savaş actigin anda birliklerinin kendi kontrolünde olan bir toprakta olması lazım. Yoksa bu şekilde orduların hiçbir savaşa katılmaz. Birlikleri kendi ülkene götürüp geri getirmen gerek. Sonra savaşa katılabilirsin.

Çok teşekkür ederim dostum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı