Euro 10TL'yi geçti

ValiBey36

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
2.701
Makaleler
2
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600 AF İşlemci
INNO3D GTX 1650 GDDR6 Ekran Kartı
Biostar A302M Anakart
500GB SEAGATE HDD+PATRİOT BRUST 240GB SSD
2x8GB Crucial 3000MHz CL15 RAM
LG 22MK400H Monitör
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Dostlar, şunu belirteyim, herhangi bir fanatik derecede bir siyasi görüşüm yok ve bu konuda asla siyasi görüşümle yorum yapmayacağım.
Bence ülke bu haldeyken, biraz düşünmemiz gerek. Türkiye'de 6 yıl boyunca tıp okursanız alacağınız maaş maksimum 10.000TL'dir. Şu an Almanya'da hiç okul mokul okuma gel asgari ücretli bir işte çalış, 1600 euro = 16000TL. Kimse Almanya pahalı falan demesin, açsın videolara baksın. Adamlar hem bizden fazla kazanıyor hem alım güçleri çok daha yüksek. Örnek: Apple'ın resmi sitesine girerseniz, iPhone 12 Pro Max TR fiyatının 16.999TL. Alta gelip Almanya yaptığımız zaman ise 1250 euro (128 GB için her iki ülkede de). Yani Almanya'daki adam maaşıyla 1 ayda 350 euro artırıp bu en üst düzey telefonu alırken, Türkiye'deki adamın hiç yemeden içmeden, 2800TL ile en az 7-8 ay çalışması lazım. Dostlar bu forumu kullanan kitleyi az çok bilirim, kaliteli insanlardır. Ortalama 16-17 yaşlarındadırlar. Sizi davet ediyorum, ülkemizi oturup siyaset yapıp çay içmekten ziyade gelin beraber çalışarak kurtaralım. Almanya 2 dünya savaşında yanında çok güçlü müttefikler olmadan tüm cihanla savaştı, ancak şu an dünyada GYSH olarak en büyük 4. ekonomiler. Yani hiçbir şey imkansız değil. Beraber kurtarabiliriz,bu ülkeyi.
 
Son düzenleme:
1623787797910.png


Bir yandan gülüyorum bir yandan üzülüyorum...

😭 😭 😭 😭 😭 😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣
 
Dostlar, şunu belirteyim, herhangi bir fanatik derecede bir siyasi görüşüm yok ve bu konuda asla siyasi görüşümle yorum yapmayacağım.
Bence ülke bu haldeyken, biraz düşünmemiz gerek. Türkiye'de 6 yıl boyunca tıp okursanız alacağınız maaş maksimum 10.000TL'dir. Şu an Almanya'da hiç okul mokul okuma gel asgari ücretli bir işte çalış, 1600 euro = 16000TL. Kimse Almanya pahalı falan demesin, açsın videolara baksın. Adamlar hem bizden fazla kazanıyor hem alım güçleri çok daha yüksek. Örnek: Apple'ın resmi sitesine girerseniz, iPhone 12 Pro Max TR fiyatının 16.999TL. Alta gelip Almanya yaptığımız zaman ise 1250 euro (128 GB için her iki ülkede de). Yani Almanya'daki adam maaşıyla 1 ayda 350 euro artırıp bu en üst düzey telefonu alırken, Türkiye'deki adamın hiç yemeden içmeden, 2800TL ile en az 7-8 ay çalışması lazım. Dostlar bu forumu kullanan kitleyi az çok bilirim, kaliteli insanlardır. Ortalama 16-17 yaşlarındadırlar. Sizi davet ediyorum, ülkemizi oturup siyaset yapıp çay içmekten ziyade gelin beraber çalışarak kurtaralım. Almanya 2 dünya savaşında yanında çok güçlü müttefikler olmadan tüm cihanla savaştı, ancak şu an dünyada gysh olarak en büyük 4. ekonomiler. Yani hiçbir şey imkansız değil. Beraber kurtarabiliriz, bu ülkeyi.

Çoğu kişi de bu ülkeyi kurtarmaya çalışmak yerine ülkeden kaçmayı planlıyor yeni nesil sorumluluk almak istemiyor.
 
Dostlar, şunu belirteyim, herhangi bir fanatik derecede bir siyasi görüşüm yok ve bu konuda asla siyasi görüşümle yorum yapmayacağım.
Bence ülke bu haldeyken, biraz düşünmemiz gerek. Türkiye'de 6 yıl boyunca tıp okursanız alacağınız maaş maksimum 10.000TL'dir. Şu an Almanya'da hiç okul mokul okuma gel asgari ücretli bir işte çalış, 1600 euro = 16000TL. Kimse Almanya pahalı falan demesin, açsın videolara baksın. Adamlar hem bizden fazla kazanıyor hem alım güçleri çok daha yüksek. Örnek: Apple'ın resmi sitesine girerseniz, iPhone 12 Pro Max TR fiyatının 16.999TL. Alta gelip Almanya yaptığımız zaman ise 1250 euro (128 GB için her iki ülkede de). Yani Almanya'daki adam maaşıyla 1 ayda 350 euro artırıp bu en üst düzey telefonu alırken, Türkiye'deki adamın hiç yemeden içmeden, 2800TL ile en az 7-8 ay çalışması lazım. Dostlar bu forumu kullanan kitleyi az çok bilirim, kaliteli insanlardır. Ortalama 16-17 yaşlarındadırlar. Sizi davet ediyorum, ülkemizi oturup siyaset yapıp çay içmekten ziyade gelin beraber çalışarak kurtaralım. Almanya 2 dünya savaşında yanında çok güçlü müttefikler olmadan tüm cihanla savaştı, ancak şu an dünyada GYSH olarak en büyük 4. ekonomiler. Yani hiçbir şey imkansız değil. Beraber yapabiliriz dediğim şeyi.
Ne doktoru olduğuna göre değişir. Cerrah, Radyoloji vs . olursanız en az 20 bin alırsınız. Evet haklısnız Almanya'dan Türkiye'ye gelince rahat yaşarsın ama adam Almanya'da yaşıyor Türkiyede değil. Birim olarak karşılaştırın.
 
Ne doktoru olduğuna göre değişir. Cerrah, radyoloji vs. Olursanız en az 20 bin alırsınız. Evet haklısnız Almanya'dan Türkiye'ye gelince rahat yaşarsın ama adam Almanya'da yaşıyor Türkiye'de değil. Birim olarak karşılaştırın.

O şekilde karşılaştırınca da Almanya daha iyi oluyor.
 
Çoğu kişi de bu ülkeyi kurtarmaya çalışmak yerine ülkeden kaçmayı planlıyor yeni nesil sorumluluk almak istemiyor.
Ben de dediğin düşüncedeyim ama sorumlulukla alakası yok. Çok büyük bir hızla batıyoruz. Ben kendimi kurtaracağım. Buranın geri dönüşü yok.
 

Geri
Yukarı