Euro 10TL'yi geçti

Bizi yükseltecek olan yine biziz bir önce üstümüzdeki ölü toprağını atmamız gerek. Ben ülkemin ekonomisinin kötüye gitmesini istemiyorum. Örneğin arkadaşın söylediği Almanya örneği var, adamlar şu an en büyük 4. ekonomi konumunda. Biz neden düzelemeyecekmişiz?
 
Bizi yükseltecek olan yine biziz bir önce üstümüzdeki ölü toprağını atmamız gerek. Ben ülkemin ekonomisinin kötüye gitmesini istemiyorum. Örneğin arkadaşın söylediği Almanya örneği var, adamlar şu an en büyük 4. ekonomi konumunda. Biz neden düzelemeyecekmişiz?
Türkiye'nin ekonomisinin düzeleceğini inanmak kendini kandırmak demektir.
 
Kimse daha fazla çalışmalıyız falan demesin. Çalışma saatlerimiz Avrupa'dan fazla, maaşlarımız ve haklarımız çok az. Vasıfsız yöneticileri yüceltip kafamıza çıkaran bir topluluk yüzünden bu durumdayız. Bu bir duraklama değil euro 10'da durmayacak, iyiye gitme gibi bir durumda yok daha da kötüye gidecek böyle giderse.
 
Alışın, yapacak bir şey yok. Almanya'ya gitmek istiyorsanız bir vasfınızın olması lazım. Almanya vasıfsız adamı ülkesine alır mı sizce? Bu böyle gelmiş, böyle gidecek. Çok kafa yormaya gerek yok.
 
Dostlar, şunu belirteyim, herhangi bir fanatik derecede bir siyasi görüşüm yok ve bu konuda asla siyasi görüşümle yorum yapmayacağım.
Bence ülke bu haldeyken, biraz düşünmemiz gerek. Türkiye'de 6 yıl boyunca tıp okursanız alacağınız maaş maksimum 10.000TL'dir. Şu an Almanya'da hiç okul mokul okuma gel asgari ücretli bir işte çalış, 1600 euro = 16000TL. Kimse Almanya pahalı falan demesin, açsın videolara baksın. Adamlar hem bizden fazla kazanıyor hem alım güçleri çok daha yüksek. Örnek: Apple'ın resmi sitesine girerseniz, iPhone 12 Pro Max TR fiyatının 16.999TL. Alta gelip Almanya yaptığımız zaman ise 1250 euro (128 GB için her iki ülkede de). Yani Almanya'daki adam maaşıyla 1 ayda 350 euro artırıp bu en üst düzey telefonu alırken, Türkiye'deki adamın hiç yemeden içmeden, 2800TL ile en az 7-8 ay çalışması lazım. Dostlar bu forumu kullanan kitleyi az çok bilirim, kaliteli insanlardır. Ortalama 16-17 yaşlarındadırlar. Sizi davet ediyorum, ülkemizi oturup siyaset yapıp çay içmekten ziyade gelin beraber çalışarak kurtaralım. Almanya 2 dünya savaşında yanında çok güçlü müttefikler olmadan tüm cihanla savaştı, ancak şu an dünyada gysh olarak en büyük 4. ekonomiler. Yani hiçbir şey imkansız değil. Beraber kurtarabiliriz, bu ülkeyi.

Arkadaş ne güzel konu açmış. Neden altına olmaz, düzelmez bu ülke diyorsunuz. Gemi su alıyor ama siz bu suyu boşaltmak istemiyorsunuz. Unutmayın bu gemi batarsa hepimiz batarız.
 

Euro ve dolara sesleniyorum buradan:
Dayılar bir aylığına falan düşseniz de ben PC alsam sonra tekrar çıksanız olmaz mı ya?

Bende alsam öyle yükselseniz.

Ben denedim olmadı.

 

Geri
Yukarı