Europe Universalis 4 "Reinforcement" nasıl azaltılır?

Belki bilen biri vardır diye soruyorum, biraz karışık soru olabilir.

Osmanlı oynuyorum ve her savaşta askerlerim ölüyor doğal olarak. Savaş bittikten sonra yani savaştan sonra o ölen askerlerin yerine yenisini doldurmaya çalışıyor.

Örneğin burada 17k askerim vardı, 25k oldu:

Ekran görüntüsü 2025-03-20 035848.png

Bu da bana para ve manpower kaybına yol açıyor. Ben yerine yeniden doldurmasını istemiyorum. Manpower biriksin, gerekirse kendim asker basayım istiyorum.

Manpower kaybı:
1742432743010.png

Para kaybı:

1742432842899.png

Nasıl azaltabilirim veya kaldırabilirim?

Reinforcement durdurma seçeneği yok. Savaşta orduya ayrılan gelirleri kesersen mahvolursun.
Orduyu tuttuğun bölgenin supply değerine bak. Eğer yeterli supply yoksa ordun daha fazla yıpranacak.

Bunu engellemek için savaştan çıkınca ordunu ikiye bölüp yan yana tutabilirsin.
Bir bölgeye tüm orduyu yığıp beklersen kaynakların yıpranmadan dolayı erir gider.

Reinforcement durdurma seçeneği yok. Savaşta orduya ayrılan gelirleri kesersen mahvolursun.
Orduyu tuttuğun bölgenin supply değerine bak. Eğer yeterli supply yoksa ordun daha fazla yıpranacak.

Bunu engellemek için savaştan çıkınca ordunu ikiye bölüp yan yana tutabilirsin.
Bir bölgeye tüm orduyu yığıp beklersen kaynakların yıpranmadan dolayı erir gider.
Supply derecesini nasıl göreceğim? HOI 4 gibi supply açıklaması olan bi harita var mı?

Diğer türlü reinforcement kapatmanın bir yolu yok. Zaten savaştan çıktığında yapacağını söylemiştin. Tekrar savaşacağın zaman gelirleri tekrar açarsın moral eskisine döner.
Askerler isyan ederler vs. diye korkuyorum. Yoksa savaştan sonra reinforcement oluyor genelde zaten.

Oyunda ki estates bölümünü anlamadım sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı