Ev dışındaki ana sigortayı değiştirmek

Rediron

Kilopat
Yer
İstanbul /Anadolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus VP249QGR 144Hz 1Ms IPS / Corsair Spec Delta Mod Panel 6 Fan RGB / Corsair VS650 Psu / Asus B450M Dragon / Asus Tuf RTX 3060 / AMD Ryzen 5 5600 / Arctic Freezer 34 Duo / GSkill 2x8 16GB 3200mhz / Adata SX8200 Pro 512GB / Seagate Barracuda 2TB / Logitech G29 + Shifter / Logitech G512 / HyperX Pulsefire Haste / SteelSeries Arctis Nova 1/ Windows 11 Pro / Türknet Fiber 1000Mbps / PS2 / PS3 / PS4
Arkadaşlar selam. Evde aniden elektrik kesildi. Dışarı çıkıp ana şartele baktığımızda durum resimdeki gibiydi. Saatlerden de önce olan bir şartel var. Yukarı kaldırınca orda kalmıyor, tekrar ortaya düşüyor. Aşağı da inmiyor. Elektrikçi bozulmuş dedi, 6.5k fiyat verdi. Bu elektrik firmasının sorunluluğunda bir şey mi, oraya kitleyebilir miyiz? Ve 6.5k normal midir bu parça için?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250223_094637_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250223_094637_WhatsApp.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG-20250223-WA0001.jpg
    IMG-20250223-WA0001.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 49
YKŞ o hocam. O durumda tribe girmiş diyoruz biz ona. Normalde aşağı inmesi sonrada yukarı kaldırabilmeniz gerekir.
Şu şekilde oluyor hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıya indirmek için elinizle biraz güç uygulayın hocam. Tek parmakla olacak iş mi o?
Tamamen de indirip kaldırdık. Tamamen inik pozisyondan kaldırınca anında tak diye tekrar atıyor, tekrar ortaya geliyor.

Orası bir müstakil ev mi diye sorsam saçma olur mu? Orada 2 tane sayaç görüyorum.

Sayaçların girişinde yada çıkışında KAKR yok diye görüyorum. Orada ki her sayacın sigortasını kapatın ve YKŞ'yi açın. Eğer YKŞ, bu sefer açma yani atmıyorsa sayaç sigortalarını tek tek açın. Hangi sayacın sigortasını açtığınzda YKŞ atıyorsa, o dairenin kolon hattında faz toprak yada nötr toprak kaçak vardır. Eğer YKŞ, sigortaları indirmenize rağmen hala atıyorsa, arızalı olabilir. (Elektrikçi değilim)

Son düzenleme:
Orası bir müstakil ev mi diye sorsam saçma olur mu? Orada 2 tane sayaç görüyorum.
Evet müstakil, 2 sayaç var. Biri bizim, biri komşunun. Saatler ayrı ama bu atan şartel, saatlerden önce bağlı. İki saate de bağlı. İki evde de elektrik yok yani. Saatlerin şartelini kapatıp da kaldırmayı deneyin diyecekseniz onu da yaptık, her türlü atıyor. Bir evden kaynaklanan bir sorun değil. Heralde bozuk artık. Şarteli 4500'e, işçiliği de 2000'e yapacak elektrikçi. İki ev bölüşeceğiz maliyeti.

Evet müstakil, 2 sayaç var. Biri bizim, biri komşunun. Saatler ayrı ama bu atan şartel, saatlerden önce bağlı. İki saate de bağlı. İki evde de elektrik yok yani. Saatlerin şartelini kapatıp da kaldırmayı deneyin diyecekseniz onu da yaptık, her türlü atıyor. Bir evden kaynaklanan bir sorun değil. Heralde bozuk artık. Şarteli 4500'e, işçiliği de 2000'e yapacak elektrikçi. İki ev bölüşeceğiz maliyeti.
O halde YKŞ'den sonra ama sayaç sigortalarından önce faz toprak yada nötr toprak bir kaçak olabilir. Normalde YKŞ'yi açın ve avometre ile bakın derdim ama tehlikeli olabileceği için bir elektrikçi çağırın ve kontrol ettirin.

O halde YKŞ'den sonra ama sayaç sigortalarından önce faz toprak yada nötr toprak bir kaçak olabilir. Normalde YKŞ'yi açın ve avometre ile bakın derdim ama tehlikeli olabileceği için bir elektrikçi çağırın ve kontrol ettirin.
Tamamdır teşekkürler yardım için.

Tamamdır teşekkürler yardım için.
Elektrikçi geldi, aynısının Himel markasını taktı. Himel markasını ilk kez duyuyorum. Sigmayı da duymamıştım aslında. Siemens, legrand falan alırım eve sigorta alacak olsam. Ne kadar kalitelidir bir bilginiz var mı Himel hakkında?

Son düzenleme:
O markayıda ilk defa sizden duydum. Bilemiyorum. Sorun çözüldü mü bari? YKŞ'den sonra, sayaç sigortalarından önce olan kablolara baktı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı