Ev Güvenlik sistemi kurmak yasak mı?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Evime biz uyurken gece 1:30 da hırsız girdi ama sesleri duyunca uyandık. Bizi görünce kaçmaya çalıştı. Ama merdivenden yuvarlandı. 😂 Şimdi ben evimin merdivenlerine kamera takmak istiyorum bir de kapı önüne vs. Acaba kamera takmamda bir sakınca var mı? Hani polis gelip der mi niye taktın? Polis karışabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkalarını yüzünü izni olmadan internette paylaşmadığın sürece evini korumak için yasak değildir diye biliyorum bir yerde okumuştum.

İnsanların yüzünü izinsiz bir yerde paylaşmadığınız sürece sorun olacağını zannetmiyorum. Ayrıca çok merak ettim, hırsıza sonrasında ne oldu?🙂

İnsanların yüzünü izinsiz bir yerde paylaşmadığınız sürece sorun olacağını zannetmiyorum. Ayrıca çok merak ettim, hırsıza sonrasında ne oldu?🙂
Ev hali olduğu için baksır ve atlet vardı uyurken gecelik giymemiştim. 😬 bu yüzden peşinden gidemedim. O da o can havliyle kaçtı.

Hırsız “kapı açıktı, girdim” dese bile suçlu sayılmıyor, çünkü ceza alması için içeride bir faaliyet gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Yani sadece içeri girmek yetmiyor. Güvenlik amacıyla kamera bulundurmakta sıkıntı yok ama KVKK gereği normalde yasal değil. Yüzler sansürlenirse sorun çıkmaz. Zaten kaç defa trafik kazası oldu, polis gelip bizzat benden kamera görüntülerini istedi. O yüzden dışarıya bakan kamerayı görünmeyecek bir yere kurmak ya da kurdurmak en mantıklısı.

Hırsız kapı açıktı girdim dese suçlu olmuyor, sonucunda ise ceza almıyor. İlla bir faaliyet gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Güvenlik amaçlı kamera olmasında sorun yokta, normalde yasal değil. KVKK'den dolayı ama yüzler falan sansürlenirse bir sıkıntı yaratmaz. Kaç defa trafik kazası oldu, polis kamera görüntülerini bizzat istemeye geldiler benden.
Kapı açıktı girdim dese nasıl suçlu olmuyor ki kapı kapalıydı nerden bilicez hırsızın böyle bir yalan söylemeyeceğini belki kapalı olan kapıyı açık diyecek hırsız ya hani 🚨

Evime biz uyurken gece 1:30 da hırsız girdi ama sesleri duyunca uyandık. Bizi görünce kaçmaya çalıştı. Ama merdivenden yuvarlandı. 😂 Şimdi ben evimin merdivenlerine kamera takmak istiyorum bir de kapı önüne vs. Acaba kamera takmamda bir sakınca var mı? Hani polis gelip der mi niye taktın? Polis karışabilir mi?
Apartman dairesinin merdivenlerinw taktırmak istiyorsun sanırım. Orası ortak kullanım alanı olduğu için komşulardan yana sıkıntı olabilir. Onun dışında ev içinde istediğiniz yere koyabilirsiniz ancak yatak odasına koymayın yine de, bu ürünler biraz kolay hackleniyor

Kapı açıktı girdim dese nasıl suçlu olmuyor ki kapı kapalıydı nerden bilicez hırsızın böyle bir yalan söylemeyeceğini belki kapalı olan kapıyı açık diyecek hırsız ya hani 🚨
Üstteki bilgi doğru mu bilmiyorum ama olay yeri inceleme kapıda zorlama var mı yok mu diye kontrol ediyor zaten, çok basit bir şekilde anlaşılabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı