Siber güvenlik için Linux kurmak gerekli mi?

die for you

Picopat
Yer
Holyvuud
Daha fazla  
Şu an Windows 11 kullanıyorum. 20 TL'ye key bile etkinleştirmişliğim var 😎 Çok da memnunum ama siber güvenlik neymiş ne değilmiş bir bakmak istiyorum. Başlayacağım yani siber güvenliğe.

Linux kurmam zorunlu mu? Veya sanal makine oluşturup o makineye Linux kurup orada yapabilir miyim alıştırmaları mı?
Yoksa Windows ile de siber güvenlik eğitimi alıp sorun çıkartmadan alıştırmalarımı yapabilir miyim? Boşuna mı tiriplere giriyorum?

Not: Dersleri BTK Akademi'den almayı düşünüyorum, orada Linux kullanmışlar.

Yazılım okuyorum şu anda zaten Kotlin derslerini alıyorum hatta bitti sayılır. Kendi uygulamamı yapıyorum. Kod yazmaktan anlarım.
Yani amacım DC'de arkadaşlara hava atmak değil ciddi olarak bu işi yapmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux kullanmak zorunda degilsin ama hakim olman gerekir. Siber guvenlikcinin OS, Network, Web Protokolleri vs bilgisi saglam olmali.

Takip ettigin kursta ne kullaniliyorsa onu kullanmaya calis.
Dual boot ya da VM uzerinde calistirabilirsin, sorun olmaz.

VM üzerinde tam deneyimi veremeyebilir ama hocam? O konuda dual-boot her türlü daha iyi olacaktır.

Dogru.
Bence yine de egitime engel olacak bir performans eksikligi olmaz ama dual-boot yerini de tutmaz.
Acemiler genelde dual-boot sonrasi silerken problem yasiyor. Bence ilk Linux kullanacak kimse once VM'de asina olmali.
Cunku bu soruya cevap bulduktan sonra gelecek soru daha zor -> "Hangi distro?"

Cevaplarınız içi teşekkür ederim, kendi uygulamamı yaparken yanında 1 - 2 saat de siber güvenlik videoları izlerim temelim olsun diyordum, ama öyle yana atılıp arada bir video izleyip temel atarım denecek bir şey değilmiş.

Linux daha açık sistem olduğundan kodlama da biliyorsan eğitim de genelde Linux kullanılacağından Linuxa alışman daha önemli. Penetre tetsleri, giirşimler, kod aralığı inceleme ağ paketlerini detaylandırma gibi şeylerde MS kapalı kutu kalacak.

Temeli Linuxdan oluştğundan Linux bir sistem ile yola devam etmeniz uygun, donanımsal bileşenleri de sağlıyorsanız Linux kurmanız daha doğru olur. Ancak yukarıda denildiği gibi dual boot da edebilirsiniz. En azından MS geçişli zararlı testlerini de orada edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı