Ev internet önerisi

• Konuyu başlatan 682784
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 1.617
Hocam pek olası değil. Adresi doğru ilettiğinize emin misiniz? Çünkü Göknet gibi Türknet gibi Netspeed de aynı altyapı üzerinden hizmet sunuyor.
Eğer planlamanız dahilindeyse telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz size yardımcı olur müşteri hizmetleri yetkilisi. Çünkü halihazırda aktif aboneliğiniz var. Bu hizmeti churn (taşıma yolu) ile ISS değiştirme yapacaksınız.
Teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz ilerleyen günlerde ISS değiştirdiğimde ekleme yaparım:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapınız Türk Telekom'a aitse bu hızları alamazsınız. Arkadaş büyük ihtimal Vodafone fiber altyapısında. Siz eğer vodafone fiber altyapısına sahipseniz bu ayrı bir konu.

Turkcell SoL ve Vodafone 20 Mbit hızlarına çıktı kendi fiber altyapılarında.
Kablonet'te de böyle paketler bulunuyor. Nitro upload şeklinde.
Türk Telekom altyapısında ise 24 Mbit ve 35 Mbit'e 6Mbit Upload verilmekte. 50 / 75 /100 Mbit paketlerde ise bu 8 Mbit. Bu Türk Telekom altyapısı üzerinden VDSL hizmeti sunan her firmayı bağlar. Bir tek Turknet'in aktif YAPA altyapısındakiler 100/100 simetrik VDSL hizmeti alır. Onlar da çok şikayetçi santral uzaklıklarından.

VDSL hizmetinde Turkcell SoL sanırım modem temin ediyor. Kablonet'te ZyXEL'in Türknet'in sattığı modem 6 liraya kiralanıyor. Vodafone da emin değilim veriyor olabilir. Turk Telekom ile Türknet modem satıyor. Modem temin etmiyor size.

Eğer ikinci el VMG 3312 B10B ya da W9970v3 modem alırım ya da evimde modem var diyorsanız bence hiç bu konuda riske atmayın Netspeed gibi Türknet gibi uyumlu ISSlere başvurun. Evdeki modeminizin marka ve modelini atarsanız yorum yapabiliriz. Çoğu VDSL modem ile hizmet almaya aynı şekilde devam edersiniz diye düşünüyorum. Çok düşük bir ihtimal ama bazı Mediatek çipsetli modemlerde DSLAM cihazında uyumsuzluk yarattığından hizmette kopmalar yaşanabiliyor. Türkiye'deki çoğu DSLAM cihazı ya Lantiq ya da daha yaygın olan Broadcom yongasına sahip modemlerde uyumlu çalışıyor bu sebeple de. Eğer size bu modemi TT verdiyse büyük ihtimalle Broadcom'dan söz ediyoruz burada.

Eğer altyapınız Turk Telekom haricinde SoL, Vodafone Fiber, Kablonet destekliyorsa buna uygun fikir yürütelim.

Altyapınızı buradan sorgulayıp ekran görüntüsü atar mısınız?
Hocama merhaba bugün NetSpeed ile görüştüm ve 16 Mbps 75 TL'lik paket ile anlaştık normalde 65 Mbps destekliyor lakin hazirda port olmadığı icin max. Adsl üzerinden 16 Mbps destekliyormuş yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20220324_224411.jpg
    IMG_20220324_224411.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 24
Hocama merhaba bugün NetSpeed ile görüştüm ve 16 Mbps 75 TL'lik paket ile anlaştık normalde 65 Mbps destekliyor lakin hazirda port olmadığı icin max. Adsl üzerinden 16 Mbps destekliyormuş yardımlarınız için teşekkürler.
Hocam ne yaptınız başvuru kaydınızı oluşturdunuz mu? Davet kodu vs girdiniz mi başvuruyu oluştururken? 5 TL indirim kazanıyorsunuz 12 ay boyunca indirim kodu sayesinde.
Her gün port sorgusu yapın. Boş port açıldığı gibi hemen arayın ve VDSL pakete geçişimin yapılmasını istiyorum deyin. 24 saate kadar geçişiniz yapılıyor.

Hocam ne yaptınız başvuru kaydınızı oluşturdunuz mu? Davet kodu vs girdiniz mi başvuruyu oluştururken? 5 TL indirim kazanıyorsunuz 12 ay boyunca indirim kodu sayesinde.
Her gün port sorgusu yapın. Boş port açıldığı gibi hemen arayın ve VDSL pakete geçişimin yapılmasını istiyorum deyin. 24 saate kadar geçişiniz yapılıyor.
Aslında sadece bilgi almak için aramıştım sonra aklıma yatınca geçmeye karar verdim kodu vs. unuttum ne yazıkki evraklari mail ile gönderdiler birkaç güne onları göndereceğim.

Aslında sadece bilgi almak için aramıştım sonra aklıma yatınca geçmeye karar verdim kodu vs. unuttum ne yazıkki evraklari mail ile gönderdiler birkaç güne onları göndereceğim.
Hocam dediğiniz gibi talihsizlik olmuş. İsterseniz arayıp kod söyleyin ama ben de kabul olacağını pek sanmıyorum. İsterseniz arayıp söyleyebilirsiniz. Belki henüz tam başvuru tamamlanmadı diye kabul ederler bir ihtimal. MNG kargoya evrakları iletmeniz kalmış dediğiniz gibi.

Hocam dediğiniz gibi talihsizlik olmuş. İsterseniz arayıp kod söyleyin ama ben de kabul olacağını pek sanmıyorum. İsterseniz arayıp söyleyebilirsiniz. Belki henüz tam başvuru tamamlanmadı diye kabul ederler bir ihtimal. MNG kargoya evrakları iletmeniz kalmış dediğiniz gibi.
Vdsl'de boş port açıldığında başka bir pakete geçiliyor onun fiyatı 100 TL diye biliyorum o zaman kabul ederlerse o zaman söylerim hocam.

Vdsl'de boş port açıldığında başka bir pakete geçiliyor onun fiyatı 100 TL diye biliyorum o zaman kabul ederlerse o zaman söylerim hocam.
Hocam öyle olmuyor. Kurulum aşamasındayken iletebilirsiniz ancak. O da bu döneme denk geliyor. Kurulum tamamlandığında kod vs kabul edilmez. Edilecekse bu kod ancak evraklar Netspeed'e ulaşmadan kabul edilir. Tabi siz bilirsiniz. Umarım yakın zamanda VDSL portunuz açılır.

Size önerim Twitter'dan @TTDestek'e yazıp bölgemde boş port yok port talep ediyorum diyerek başlayabilirsiniz sürece. İlçe genel müdürlüğe de dilekçe bırakıp iletebilirsiniz.

Hocam öyle olmuyor. Kurulum aşamasındayken iletebilirsiniz ancak. O da bu döneme denk geliyor. Kurulum tamamlandığında kod vs kabul edilmez. Edilecekse bu kod ancak evraklar Netspeed'e ulaşmadan kabul edilir. Tabi siz bilirsiniz. Umarım yakın zamanda VDSL portunuz açılır.

Size önerim Twitter'dan @TTDestek'e yazıp bölgemde boş port yok port talep ediyorum diyerek başlayabilirsiniz sürece. İlçe genel müdürlüğe de dilekçe bırakıp iletebilirsiniz.
Teşekkürler hocam.

Teşekkürler hocam.
Hocam merhaba tekrardan rahatsız ediyorum.

Sağ olun hocam, o zaman ben online başvuruyu şimdi yapayım. Davet kodunu sorduğumda tercih ettiğiniz paket isminin yanına yazabilirsiniz demişti temsilci, ben de öyle yaptım. Ama dediğiniz gibi ben yine de online başvuru yapayım, yarın da doldurduğum evrakları yollarım.

Böyle sıkıntı çıkar mı?

@Çağrı SANSAR Hocamla aynı konuda konuştuk şimdi. Kendisi de sizin gibi telefonda başvuru yapmış ve ileteceği bir kısım olarak böyle belirtmişler. Kendisine böyle çözüm sunulmuş. Haberiniz olsun diye yazayım dedim size de. Evrakın üstüne yazmanız yeterli oluyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı