Ev interneti altyapısı güncellemesi nasıl yapılır?

Hocam linkini attığınız konuda kutu değişiminden ibaret olmadığını söylemişsiniz ben de tam olarak bunu netleştirmek için sormuştum. Benim bilgime göre de FTTB kutusunun sinyal aldığı kablo direkt olarak FTTH sisteme dönüştürülemiyor. Kablonun kaynağının da değişmesi gerek lazım diye biliyorum.
O zamanlar FTTB-Eth sistemin de FTTB-DSL gibi AON şebekeye bağlı olduğunu sanıyordum. Sonradan FTTB-Eth sistemin PON şebekeye bağlı olduğunu öğrendim. O yüzden öyle yazmıştım. Ama o konunun sahibi arkadaşımızın son mesajındaki görselden de görüldüğü üzere MDU cihazına giren ana hat kablosundaki bir core'a ek yapılmış ve fiber patch cord ile dağıtım kutusuna bağlanmış. Dediğim gibi bilmediğim için öyle yazmıştım ama teknik olarak daha kolaymış FTTB-DSL'e göre. Tabii prosedür yine zorluk çıkarıyor orası ayrı.

Update:

Alt yapının değişimi ile alakalı dilekçeleri verdik. Site geneli olarak yöneticilerde ilgili Türk Telekom üzerinde ki kişilere bildirim işlemlerini yaptılar. Şu anki durumda ilk olarak dairenin güncelleme yapılacak plan içerisinde olup olmadığı kontrol edilmesini bekliyoruz. Mevcut değil ise eklenilmesi konusunda ki adımları atıyor olacağız.

Yan tarafta yeni bina yapılıyor olması ve sokak üzerinde alt yapı fiber olarak yapılmış olması sebebi ile ( Bina içerleri sadece fiber değil ) planda değil ise eklenmesi yüksek olası olduğu şeklinde de ilgili kişilerden bilgi aldık.

Gelişmelerden tekrardan haberdar edeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı