Ev mi dershane mi?

BobMao

Femtopat
Daha fazla  
7. sinifa gidiyorum, bir dershane var gittigim. Tmf ve ekstra olarak İngilizce ve sosyal veriyor. Ama ben bu derslere gerek duymuyorum. Sosyaldeki bütün yanlislarim paragraf ya da yorum sorusu oluyor bilgi sorusundan hiç cikmiyor ve dershanede 2 ders boyunca hoca full konu anlatiyor sosyalde ama ben konularin zaten cogunu biliyorum. Ingilizcede ise B1 belgem var seviyem B1 ileri seviye. Yani İngilizcede de zorluk cekmiyorum ama oranin sahibiyle görüstügümde bana full cekmen icin bütün derslere ihtiyacin var, senden 500 tam puan bekliyoruz gibi seyler dedi. Sizce dershanede sosyal ve İngilizce gibi ara dersler görmeli miyim yoksa evde konulari kendim tekrar etsem yeter mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
7. sinifa gidiyorum, bir dershane var gittigim. Tmf ve ekstra olarak İngilizce ve sosyal veriyor. Ama ben bu derslere gerek duymuyorum. Sosyaldeki bütün yanlislarim paragraf ya da yorum sorusu oluyor bilgi sorusundan hiç cikmiyor ve dershanede 2 ders boyunca hoca full konu anlatiyor sosyalde ama ben konularin zaten cogunu biliyorum. Ingilizcede ise B1 belgem var seviyem B1 ileri seviye. Yani ingilizcede de zorluk cekmiyorum ama oranin sahibiyle görüstügümde bana full cekmen icin bütün derslere ihtiyacin var, senden 500 tam puan bekliyoruz gibi seyler dedi. Sizce dershanede sosyal ve İngilizce gibi ara dersler görmeli miyim yoksa evde konulari kendim tekrar etsem yeter mi?

Bence kesinlikle dershaneye git ayrıca gideceğin dershanenin önceki sınavlardaki çıkarttığı derecelere bak.

Bence kesinlikle dershaneye git ayrıca gideceğin dershanenin önceki sınavlardaki çıkarttığı derecelere bak.
Full var ama bazi dershaneler var hocalari kötü ögrencileri kötü. Mesela bir deneme verdiler 3 soru islenmememis konudan, 2 soru ile hatali cikti ve ben orada 462 puanla birinci oldum. Ondan önceki ise asiri kolaydi ama...

Kendi disiplinin varsa ev ortamından daha iyi bir yer yok diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla var zaten, disiplini olmayan birinin özellikleri değil yukardakiler. Ayrıca insanların beklentileri altında ezilme, kendi hedefini koy ona göre çalış. Tamamen bencil isteklerle tam puan çekmeni bekliyorlar. Aksi takdirde dershanenin reklamını yapamazlar. Bir de Ortaokul bir daha gelmiyor tadını çıkar, aynı şekilde lise de bir daha gelmeyecek o yüzden istediğin lise de istediğin şekilde oku.

7. sinifa gidiyorum, bir dershane var gittigim. Tmf ve ekstra olarak İngilizce ve sosyal veriyor. Ama ben bu derslere gerek duymuyorum. Sosyaldeki bütün yanlislarim paragraf ya da yorum sorusu oluyor bilgi sorusundan hiç cikmiyor ve dershanede 2 ders boyunca hoca full konu anlatiyor sosyalde ama ben konularin zaten cogunu biliyorum. Ingilizcede ise B1 belgem var seviyem B1 ileri seviye. Yani İngilizcede de zorluk cekmiyorum ama oranin sahibiyle görüstügümde bana full cekmen icin bütün derslere ihtiyacin var, senden 500 tam puan bekliyoruz gibi seyler dedi. Sizce dershanede sosyal ve İngilizce gibi ara dersler görmeli miyim yoksa evde konulari kendim tekrar etsem yeter mi?
Dershane seçimi önemli lgsde gittiğim dershane bana dershaneye gitmemem gerektiğini öğretti sadece ve şuan tası tarağı toplayıp çıkmışlar. Evde yaparım disiplinim var diyorsanız kesinlikle ev ama ek ders olsun dershane çok iyi derseniz gidin. Bu arada bu işler öğrencide biter çalışmayan öğrenciyi en iyi dershaneye koy bir şey yapamaz ama disiplinli kişi evde bile yapar ülke yirmincisi bir lisede okuyorum ve buradaki çoğu kişi dershaneye gitmemiş.

Tamamen size bağlı bir durum. Evde disiplini oturtup verimli çalışacağınızı düşünüyorsanız evden çalışabilirsiniz. Dershaneye bir süre deneme amaçlı gitme imkanınız var mı? Ne kadar verimli olduğunu ölçün isterseniz.

Ben evde çalışıyorum ve dershaneyi öneririm. Çünkü disiplininiz oluyor, dersi derste anlatan, soruları çözdürebileceğiniz bir hocanız oluyor. Ama yok ben disiplinliyim, istikrarlıyım diyorsan evde de çalışabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı