Ev mi, yurt mu ?

tecpat

Kilopat
Katılım
1 Eylül 2016
Mesajlar
333
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben iyi bir lisede okuyorum. Puanı 360 ama ben bu lisede okuyorum ama çalışamıyorum çünkü yurt. Taban puanı 155 olan bir liseye geçsem evimin olduğu yerde olan bir lise, ben evimde daha çok çalışacağıma inanıyorum. Sizce iyi lise, yurt ve ders çalışamamak mı ? Yoksa kötü lise ev ve iyi ders çalışmak mı ?
 
Üniversitede iyi bir yere gidebileceğini düşünüyorsan evinin yanındaki liseye gidebilirsin ancak ortamının kötü olma durumu çok yüksek, bu yüzden tavsiye etmiyorum.
 
İyi okul yoktur iyi öğrenci vardır fakat ev gibisi yoktur kesinlikle o yüzden evinize yakın olan bir liseye geçmeniz mantıklı hemen ön yargıya kapılmayın puanı düşük diye ortamı da kötü olacak diye benim arkadaşlarım var düşük bir meslek lisesinde okuyorlar fakat bazı anadolu lisesinde okuyan çocuklardan daha efendi ve saygılıdır.
 
Sakına sakın meslek lisesine gitme. Arkadaşında dediği gibi evine yakın olan bir okul seç benim tavsiyem açık liseye gitmeniz. Yıllar önce ben Ankara da iken 1 yıl boyunca meslek lisesini okumuştum ve hayatımın en iğrenç en pis zamanıydı hatırladıkça bile kötü oluyorum. Bir keresinde benden büyük bir abiye lavabo nerede diye sormuştum bana dumanı takip et demişti ve leş gibi kokardı orası. Bu sebeple evine yakın olan bir okul seç ama sana tek tavsiyem açık liseye gitmen en iyisi bence.
 
Arkadaşlar 155 olan okul Anadolu lisesi ve ortam pek te kötü degildir.Çünkü eski arkadaşlarım var genellikle sizce nasıl olur?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı