Ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Ev sahiplerinin neden bu kadar üstüne gidiyorlar gram anlamadım. Sanki onlar bu ülkede yaşamıyor.
Olay o değil. Hukuk aşkı da değil olay. Durduk yere niye fazla ödesin adam? Hele şu zamanda para herkese lazım. Ev sahibinin kendine göre haklı sebepleri olabilir, hakikaten öyledir belki. Fakat arkadaşın paraya ihtiyacı yok mu? Arkadaş başkasının oğlunun kirası arttı diye durduk yere cebinden her ay fazladan 600 lira mı versin?

@marfix hayır, o kadar kolay olmuyor. Oğlunu oturtacaksa kiracısına haklı gerekçeyi ihtarname ile belirtmesi gerek ve iş mahkemeye giderse haklılığını ve ihtiyacını ispatlamak zorunda.

Evet hocam doğru diyorsunuz eğer oğluma veya kızım oturacak dediği taktirde onlardan başkası oturduğu halde tazminat veya evi belli bir süre boş kalması lazım diye biliyorum.

Bu ülkede abartılan iki hak var benim için. Birisi kadınlara verilen "beyan esastır" hakkı, bir de kiracılara son yıllarda verilen abartı haklar. Ben de kiracıyım ama millet suistimal ediyor. Empati yapın arkadaş, yarın bir gün yıllarınızı verip ev alırsınız, ev sahibiyle ücrette anlaşamazsın, istesen çıkaramazsın. El vicdan.

@marfix hayır, o kadar kolay olmuyor. Oğlunu oturtacaksa kiracısına haklı gerekçeyi ihtarname ile belirtmesi gerek ve iş mahkemeye giderse haklılığını ve ihtiyacını ispatlamak zorunda.

Ortada sözleşme vs yok. Ev sahibi oğlumu oturtcam dediği anda kiracı çıkmaktan başka hiçbir şey yapamaz. Biz kendimiz ev sahibiyiz. 3 tane kiracı çıkarttık geçen sene.

Benim de 2023 Nisan ayında var duruşmam. 😒

Sabır diliyorum. Önce icra yoluyla evi boşaltmaya çalıştılar, dava açıp kazandım durduruldu. Şimdi hukuk mahkemesinden açmışlar. Ev bulsam çıkacağım ama bulamıyorum. Bekar birinin ev bulması çölde su bulmak kadar zor. Memur, bayan, evli vs. kiracı isteyenleri anladım da arap ve yabancı kiracı arayanlar ortaya çıkmış. Üç defa denk geldi, kendimi küfür etmemek için zor tutuyorum.

Olay o değil. Hukuk aşkı da değil olay. Durduk yere niye fazla ödesin adam? Hele şu zamanda para herkese lazım. Ev sahibinin kendine göre haklı sebepleri olabilir, hakikaten öyledir belki. Fakat arkadaşın paraya ihtiyacı yok mu? Arkadaş başkasının oğlunun kirası arttı diye durduk yere cebinden her ay fazladan 600 lira mı versin?
Evet doğru diyorsunuz hocam şuan çalışmıyorum ama yine de orya yolu bulmaya çalıştığım halde neden fazla vereyim.

Evet hocam doğru diyorsunuz eğer oğluma veya kızım oturacak dediği taktirde onlardan başkası oturduğu halde tazminat veya evi belli bir süre boş kalması lazım diye biliyorum.

Adam size inat gerçekten sizi kapı dışarı eder gerçekten oğluna verir daireyi oğluda kiradan kurtulmuş olur.

Ortada sözleşme vs yok. Ev sahibi oğlumu oturtcam dediği anda kiracı çıkmaktan başka hiçbir şey yapamaz. Biz kendimiz ev sahibiyiz. 3 tane kiracı çıkarttık geçen sene.
1 Yıl Süreli Yapılan Kira Sözleşmesi Sona Erince Kiracı Çıkarılabilir Mi? Hayır. Yalnızca bu bir yıllık sürenin dolmuş olması kiralayana kiracıyı tahliye etme hakkı sağlamaz. Yalnızca kiracı kendi isteğiyle devam etmek istemediğini beyan ederse sözleşme sona erer.

1 yıl süreli yapılan kira sözleşmesi sona erince kiracı çıkarılabilir mi? hayır. Yalnızca bu bir yıllık sürenin dolmuş olması kiralayana kiracıyı tahliye etme hakkı sağlamaz. Yalnızca kiracı kendi isteğiyle devam etmek istemediğini beyan ederse sözleşme sona erer.

Ev sahibi sizi şu an mahkemeye verse çıkarabilir. Adamın malına ortakmış gibi konuşuyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı