Ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Ev sahipleri ne yapsın belki yıllarca çalıştı kendine evler alıp kira parasıyla rahat hayat sürmek için.
Her şeyin en az 2 kat zamlandığı durumda ev sahibine hayır yasak sınır %25 derseniz o adam en kısa zamanda seni o evden çıkartmaya çalışır zaten bir bahane falan bulup.
Bir kısmına katılıyorum dediğinizin hocam ama bizde ev sahibiyiz kiracının daha yeni 1 sene dolmuşken %50 zam istemiyoruz.

Ne kadarlık bir ücrette anlaştınız?

3700.
 
Merak ettiğim için soruyorum, yanlış anlamayın. Kendi eviniz olmasına rağmen neden kirada oturuyorsunuz? Sebebi nedir? Böyle insanlarla neden uğraşıyorsunuz?
Evimizin bulunduğu konum aşırı kötü çünkü ulaşım desen 10-15 dakikalık dik yokuş çıkmamız lazım komşuları ise gece gündüz gürültü çıkaran ve düzgün bir şekilde uyardığımız halde ise evdekilerin üstüne yürüyen keko tipler konumda ise her türlü pislik var konumda 12-13 ysşında t*rba tutan çocuklar bile var.
 
Şuan anlaştık gibi ortasını bulduk sadece yeni sözleşme isterdim sadece şuan yeni sözleşme için kıvırıyor.
Sözleşmeyi yenileyecek olursanız tahliye taahhütnamesi imzalamadığınıza ve/veya sözleşmeye ek tahliye süresi eklenmediğine emin olun ki mağdur olmayın. Gerçi artışta anlaştıysanız sözleşmeyi yenilemenizi gerektirecek bir durumda olmaması lazım ama artık onu taraflar olarak aranızda belirlersiniz.
 
4000lira demişse insaflıymış çok. 6000liradan aşağı değildir kirası o evin şuan. Hukuk %25 falan diyor, kimsenin umurunda değil şuan. Ya kiracı kabul ediyor fazla zammı ya da ev sahibi bahane üretip çıkarıyor, sözleşmesiz kiracı koyuyor sonra. Ve ev sahibi sonuna kadar haklı. En basit örnek; Geçen sene bugünlerde benzinin litre fiyatı 8 küsür liraydı, şuan 22 küsür lira. Ama kiraya zam %25 :) Geçen sene bir tane evi olup oturan, bir tanede kirada olan ve o parayla geçinen biri %25 zamla şuan o parayla geçinemez. Benim oturduğum muhitte kira zamları genelde %100 civarı oldu. Kabul etmeyen kiracılar çıkartıldı çok kolay bir şekilde.

Adam size inat gerçekten sizi kapı dışarı eder gerçekten oğluna verir daireyi oğluda kiradan kurtulmuş olur.

Vermesine bile gerek yok. Sözleşmesiz kiracı bulabilir, evi oğlunun üstüne yapar o kiracı bulur koyar ya da evi oğluna kiraya verir kira sözleşmesi yaparak, oğlu ise sözleşmesiz kiracı bulur koyar. Buna da "öyle başa böyle tarak" denir. :)

Tipik ev sahibi yalanı, kirayı %100 zamlayacaklar ve şikayet etmeyecekler :D Ahah, hiç mantıklı gelmiyor bana.

İstanbul Şişlideyim, %150 ile başladı pazarlıklar genelde %100 ile son buldu. Kiracılarda insaflı tabi. Çünkü %100 zamdan sonra bile hala o an kiraya verilse çok daha fazla kira bedeli olacağını biliyorlar. Atıyorum 2 idi 4 oldu kira ama evin kira değeri şuan 6 gibi.

Ev sahipleri ne yapsın belki yıllarca çalıştı kendine evler alıp kira parasıyla rahat hayat sürmek için.
Her şeyin en az 2 kat zamlandığı durumda ev sahibine hayır yasak sınır %25 derseniz o adam en kısa zamanda seni o evden çıkartmaya çalışır zaten bir bahane falan bulup.

İnsanları zorla hukuksuzluğa itiyorlar işte. Ev sahibi ya yalanla çıkarıyor sözleşmesiz gizli saklı kiracı oturtuyor. Ya da kiracı "kendi isteği" ile çıksın diye araya "birilerini" koyuyor. O "birileri"de payını alıyor tabi.

Gene de rakam fazla da sağlık olsun.

Fazla? Enflasyon % kaç biliyor musun? Hem gerçek değil bak, devletin en az ikiye bölerek dediği enflasyon. %80. %80>%25.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı