Ev sahibi sözleşme tutarından fazla zam yapabilir mi?

Merhaba,

Şu an evimde 5. yılın zammı yapılacak. Sözleşmede TUF'e yazmasına rağmen ilk sene %100 ve sonra ki seneler %150 zam yaptı ve son 5 aydır kirayı elden alıyor. Vergi vermemek için. Tekrar zam yapacak ve ben artık bu yüksek zam oranını vermek istemiyorum %25 sınırı mevcutken bile %150 zam yaptı. TUF'e üstü vermek istemiyorum. Bu durumda haklarım nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üretici fiyat endeksi üzeri yapamaz. Resmide gözüken rakama üfe zammını yapın geçin. Elden aldığı kısım varsa ona da o kadar yaparsınız.

Şikayet edeceksiniz. Başka yolu yok. Kirayı elden veriyorsanız, verdiğinize dair kağıt almayı ya da WhatsApp'dan X-X-X tarihi X miktarlı kira ödemesi yapılmıştır elden deyin çünkü haberlerden de görüyoruz. Geçmişe yönelik icra takibi başlatan ev sahipleri de var. Ne olacağı belli olmaz.

Şikayet edeceksiniz. Başka yolu yok. Kirayı elden veriyorsanız, verdiğinize dair kağıt almayı ya da WhatsApp'dan X-X-X tarihi X miktarlı kira ödemesi yapılmıştır elden deyin çünkü haberlerden de görüyoruz. Geçmişe yönelik icra takibi başlatan ev sahipleri de var. Ne olacağı belli olmaz.

Nereye şikayet edebilirim? WhatsApp üzerinden kira için yazıyorum. O şekilde kanıtım var ama sürekli yüksek zam yapması zorluyor. 1250 TL'ye girdiğim eve şu an 12500 ödüyorum :D Hiçbir şekilde sözleşmeye uymadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı