Evde beslemek için Civciv vs Ördek yavrusu

TalisMann

Hectopat
Arkadaşlar eve civciv veya ördek yavrusu alacağım. Hangisi daha az koku yapar veya bakımı kolaydır? Bir kere ördek bakmıştım soğukta çok dayanıklılar, akşam açık bir kafes vardı 3'ü ısınıyorlardı en son büyüdü kestik yedik. Evde de büyük bir kuş kafesi var onun içine koyarım. Besleyen veya düşüncesi olan arkadaşlar yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem civciv alman olur. Özellikle ilk aldığınız zamanlarda sıcacık ortamda tutmanız lazım, ördekler kadar dayanıklı değiller. Şahsen ilk günlerde beslediğim yerlerinde bir lamba koyardım onlarda lambanın altında yatarlardı.

Tavsiyem civciv alman olur. Özellikle ilk aldığınız zamanlarda sıcacık ortamda tutmanız lazım, ördekler kadar dayanıklı değiller. Şahsen ilk günlerde beslediğim yerlerinde bir lamba koyardım onlarda lambanın altında yatarlardı.
Lamba ampul filan koymak istemiyorum başka düşünceniz varmı acaba sıcak su torbasına kaynar su koyupta üstüne havluyla sarıp civciv leride yanına koymak istiyorum olur mu

Civcivler pis kokuyorlar ve bulundukları ortamı bayağı pisletiyorlar.

1-2 hafta falan yavru civcivlere bakmam gerekti ev içerisinde, altına koyduğum gazeteleri değiştiriyordum ve yemini eksik etmiyordum ancak her zaman pis kokuyorlardı.
Ev içerisinde beslenecek hayvan değil.

Amacınız sadece hayvana bakmakmı yoksa aynı zamanda yetiştirip yemek mi?
hobi olarak büyüyüncede keseriz

Civcivler pis kokuyorlar ve bulundukları ortamı bayağı pisletiyorlar.

1-2 hafta falan yavru civcivlere bakmam gerekti ev içerisinde, altına koyduğum gazeteleri değiştiriyordum ve yemini eksik etmiyordum ancak her zaman pis kokuyorlardı.
Ev içerisinde beslenecek hayvan değil.
Uzaktan mı kokuyor yoksa yaklaşınca mı ve kaç tane aldınız civciv

Uzakta olsam bile kokusu vuruyordu burnuma.
Civciv sevimli gözükebilir ama cidden pis kokuyor, almanızı önermem.

2 tane civciv almıştık, ikisi de külük oldu. :)
Evet katılıyorum, civciv pisliği çok pis kokar ama ördeğinde ondan öte kalır bir yönü yok. Birde dışkı olarak da ördek daha büyük dışkılar. Birde ördek su ister, kendi içinde eğlenebileceği bir leğen su. Ayrıca ördekler civcivlere kıyasla çok daha öter, civcivler mayışınca sessizleşir. Bu yüzden tavsiyem civciv beslemeniz.

Arkadaşlar eve civciv veya ördek yavrusu alacağım. Hangisi daha az koku yapar veya bakımı kolaydır? Bir kere ördek bakmıştım soğukta çok dayanıklılar, akşam açık bir kafes vardı 3'ü ısınıyorlardı en son büyüdü kestik yedik. Evde de büyük bir kuş kafesi var onun içine koyarım. Besleyen veya düşüncesi olan arkadaşlar yazabilir mi?
Ördek daha fazla koku yapar. Kakası civcive göre daha keskin ve kötü kokar. Bahçen varsa ördek al yoksa aslında ikisini de alma. Civciv dediğin hayvan bildiğin 1 buçuk ay sonra tamamen sevimsiz bir hale dönüşüyor daha sonrası da zaten tavuk. Büyüyünce evde tavuk mu besleyeceksin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı