Evde beslenebilecek kuşlar

YakupAslan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
köle
Selamlar.
Ben siyah tüylü besleyebileceğim bir kuş arıyorum. En basit örnek karga var. Çok asil görünüşlü, cesaretli ve zeki bir hayvan ama evde beslemeye müsait değil. Muhabbet kuşu, kanarya gibi kuşlar çok fazla küçük ve boyama ya da iğneyle siyah tüylü olsunlar istemiyorum. Siyah tüylü, petshoptan bulabileceğim bir kuş türü var mıdır?

Teşekkürler biliyorum. Evde de beslemeye uygun olmadığını belirtmiştim zaten. Öneriniz var ise beklerim.

Senin yerinde olsam kedi alirdim. Kuşlar hem koku yapiyor hem de ses. Ha o sese hastasinizdir orasi ayri ama ben çok da sevmiyorum ses cikarmalarini kuslarin.

Kargalara bulaşma vahşi hayvanlar evde beslemek yasak.

Bazi besleyipte hatta videosunu cekip YouTube'a atanlar bile var ama?

Senin yerinde olsam kedi alirdim. Kuşlar hem koku yapiyor hem de ses. Ha o sese hastasinizdir orasi ayri ama ben çok da sevmiyorum ses cikarmalarini kuslarin.

Bazi besleyipte hatta videosunu cekip YouTube'a atanlar bile var ama?
Kedimiz ve yavruları var, bahçe ve boş alana sahip olduğumuzdan dışarıda bakıyoruz. Yavruyken bir kuş alıp kendime alıştırmak istiyorum.

Ne kadar şanslisiniz. Kopek almayi düşünmüş müydünüz? Golden cinsi bahcenize cok yakisabilir.
Köpeğim de oldu, ne yazık ki çevreden buldukları pis kemik, et parçaları yüzünden zehirlendiler. Şu ana kadar 3 köpek besledik (Aile büyüklerim daha önceleri de beslediler). İlk köpeğimde mide kanaması ya da kanlı ishal oldu bu yüzden öldü. İkinci köpeğime yediği bir şey dokundu, bir süre bir şeyler yemedi evden uzaklaştı, geldiğinde dinçti ama zayıftı, bir daha da göremedim. Üçüncü köpeğimizi almamaları için ısrar ettim fakat aşılı, yediği dokunmaz diye aldılar. Hayvan geldiğinde uyuz başlamıştı. Aynı şekilde yediği bir şey (sanırım çürmüş kemik buldu) bunu yedikten sonra kötü oldu. İlk iki köpeğim aşısızdı, ama ağır beslemiyorduk. Zaten bu köpekleri köyden getirmiştik. Yaşadıkları yer çok kötüydü ve zayıftılar. Ben bu sebeplerden artık köpek almama taraftarıyım. Köyde pisliğin içinde kocaman olan köpekler bizim sebze-meyve ekili bahçemizde niyeyse ölüyorlar. Şansızlığım yüzünden (hastalandıkları dönemde veterinerler kapalıydı) ve salaklığım da tuttu (veteriner uzak, bir aracım yok, araç alabilceğim biri de yok) kendi elimle gitmedim veterinere. Aklıma gelmişken, ilk köpeğimi almaya gelecek olan veteriner ekibinden, kaydı alan kişi (Kocaeli Körfez Belediyesi çalışanı) yanlış adres aldığından köpeğimi almaya gelemediler. Ertesi güne aksadı, zaten aynı gün içinde köpeğim gözlerimin önünde öldü.
Sorumluluklarını alabilirseniz ve maddi durumunuz elverişli ise kesinlikle bir Jako'ya sahip olmalısınız. ☺
Çok büyük bir kuş, güzel hayvan ama bana göre değil. Dediğiniz gibi, büyük hayvan büyük sorumluluk. Ki zaten 1000 liradan başlıyor, beni çokça aşar :). Baktım en son bulamadım, bir ördek alırım :D.

Selamlar.
Ben siyah tüylü besleyebileceğim bir kuş arıyorum. En basit örnek karga var. Çok asil görünüşlü, cesaretli ve zeki bir hayvan ama evde beslemeye müsait değil. Muhabbet kuşu, kanarya gibi kuşlar çok fazla küçük ve boyama ya da iğneyle siyah tüylü olsunlar istemiyorum. Siyah tüylü, petshoptan bulabileceğim bir kuş türü var mıdır?
Size Alexander Iskender Papağanını öneririm. Renkleri yeşil, mutasyon sarı ve mavi renkleri de mevcut. Yavruyken alırsanız size çok bağlanırlar. Tür olarak da iri bir tür. Çok akıllıdirlar. Koku konusunda ben de ilk basta bir muddet bu sorunu yasadim sonra kafese kagit yerine kurutulmuş mısır koçanı koydum.( Internete yazin çok yaygin n11 bulunuyor, üreticiler kullanir genelde)
Mısir koçanı granülü yazin bulursunuz.

Size Alexander Iskender Papağanını öneririm. Renkleri yeşil, mutasyon sarı ve mavi renkleri de mevcut. Yavruyken alırsanız size çok bağlanırlar. Tür olarak da iri bir tür. Çok akıllıdirlar. Koku konusunda ben de ilk basta bir muddet bu sorunu yasadim sonra kafese kagit yerine kurutulmuş mısır koçanı koydum.( Internete yazin çok yaygin n11 bulunuyor, üreticiler kullanir genelde)
Mısir koçanı granülü yazin bulursunuz.
Geç yazıyorum kusura bakmayın.
Öneriniz için teşekkürler. Ne kadara bulabilirim bu kuşu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı