Evde bira yapmak

technoberkk

Hectopat
Selam arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Evde bira yapmak için başlangıç kiti temin edeceğim, sizce evde kendi biramızı üretmek mantıklı mı? Tuborg Gold sevenler olarak ona en yakın kit hangisi olabilir fikrinize ihtiyacım var. Baktığım sitede 1700-2000tl arası bir başlangıç kiti fiyatı var. Sizin alışveriş yaptığınız siteler var mı? Bira üreten arkadaşların konu ile ilgili görüşü nedir? (Lezzet, alkol oranı vs.) Merak ediyorum, cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Evde bira yapmak = kör olmak.

Git güzel güzel satın alıp iç.

Bilginin yanlışlığına bakar mısın kafayı yersin.

Bira kör etmez güzel kardeşim çünkü içinde etil veya metil alkol girmez kendi fermente olur şarap gibi yani istesen de kör olamazsın :)

Enfekte olması çok kolay olduğu için yaparken asit olmuyor maalesef, eğer diyorsan ki ben düzgün ve özenli yaparım tadı çok daha iyi olur marketlerde satılanlardan hele bir de bekletirsen üff.

Bira, şekerlerin nişastadan fermente edilmesiyle yapılan bir alkollü içki türü olarak bilinir. Biranın ana bileşenleri, arpa, şerbetçiotu, maya ve sudan oluşur.

Evde bira yapmak = kör olmak.

Git güzel güzel satın alıp iç.

Arada bir içiyorsan dediğin doğru, uğraşmaya değmez bile, ver parasını hakkını vere vere iç.

Ben de aşırı içen biri değilim, fakat birkaç gündür her akşam en az 3 şişe içiyorum.

Bir de bunu daimi olarak yapanlar var, bkz ben bile şu süreçte ciddi bir miktar harcamış bulunuyorum, ne gerek var? Her önüne gelen evinde kendi birasını yapmamalı tabi, bilen biri olduğu sürece ondan öğrenebilir. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi.

Zamanında vodka ve boğma rakı da içmiş bulunuyorum. Kör olsaydım bunları yazamazdım. Formülünü bildikten sonra bir şey olmaz.

Şahsen ben direkt alıp geçiyorum, yapmak isteyen de (bilinçli bir şekilde) yapsın. Senin "=" koyman pek doğru olmamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı