Glitched
Centipat
Daha fazla
Şu aşamada 1000 Mbps destekliyor demek doğru olmaz. Arkadaşımızın önceki açtığı konuda dairenin içine bir CAT kablo geldiğini görüyoruz. Bu da demek oluyor ki altyapısı çok yüksek ihtimalle FTTB-ETH dediğimiz tür. Yani fiber kablonun binaya kadar geldiği ve dairelere 8 telli bakır kablo dağıtılan sistem. Yani o konunun ilk fotoğrafında gördüğümüz CAT kablo mdu cihazından geliyor olabilir. Durum bu şekildeyse arkadaşımız 100 Mbps üzerinde hız alamaz.
Şimdi "e ama altyapı sorgu sonucunda GPON satırı yeşil yanıyor" diyeceksiniz. Evet en büyük handikap da bu zaten. FTTB-ETH sistemler de tıpkı FTTH gibi PON şebekeye bağlı olduğu için altyapı sorgu servisleri FTTB-ETH altyapıları FTTH imiş gibi gösteriyor. Bundan dolayı da birçok tüketici yanılgıya düşüyor.
@Glitched hocam binaya gittiğinizde zemin veya bodrum katı iyice bir inceleyin. Eğer şunlardan birine benzer bir cihaz varsa 100 Mbps üzerinde hız alamazsınız:
Yok eğer şu şekilde bir fiber dağıtım kutusu varsa 1000 Mbps'e kadar hız alabilirsiniz:
Eğer bir şey görür ve ne olduğunu anlamazsanız buraya fotoğrafını atın, ben size daha net bilgiler veririm.
Hocam en altta attığınız fiber kutusu var, eski binadan da biliyorum aynı bu şekildeydi ama TTNET müşteri temsilcisini aradığımda bulunduğum altyapının en fazla 200 Mbps desteklediğini söyledi. Bunun sebebi nedir?