Evde direksiyon seti için hangi enkoder alınmalı?

Darklegion1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba aylardır aklımda 900 derece dönecek direksiyon seti proje fikri var ama hangi enkoderı almalıyım bilmiyorum. Genellikle insanlar recovery encoder (600 ppr )'ı öneriyor ama malum pahalı olduğu için onu kullanamıyorum. Onun yerine fotoğraftaki enkoderı kullansam olur mu ve enkoderın içindeki motorla FFB yapabilir miyim?

Dosya Ekleri

• enkoder.PNG
    enkoder.PNG
    107 KB · Görüntüleme: 109

Dosya Ekleri

• asfafaf.PNG
    asfafaf.PNG
    209,4 KB · Görüntüleme: 82
Peki hız sensör ölçen enkoderdan alsam o da işe yararmı acaba YouTube'da baktığımda bir tane video gördüm ama o başka bir model kullanıyordu görseldeki model işe yararmı acaba.
Yarar tabi hocam direksiyonu cevidiginizdeki tepkime süresi azalır. Ama bunu nasıl mile başlayacaksınız direksiyonun döndüğünü nasıl algılıyor bu alet

Hocam milin ucuna bir şekilde bağlayacağım ama çalışma mantığı aşağıdaki gibi enkoder okuyucu disk alıp milin ucuna bağlayacağım ve sensor enkoderdaki boşluk olan kısma gelice bu şekilde döndüğünde algılamış olacak ama leonardaya nasıl bağlayacağımı bilmiyorum belki şu an bu sensor enkodeı kullanırım sonra da recovery encoder kullanırım o zamanda FFB yaparım.

Dosya Ekleri

• enkoder 21.png
    enkoder 21.png
    354,1 KB · Görüntüleme: 63
Hocam milin ucuna bir şekilde bağlayacağım ama çalışma mantığı aşağıdaki gibi enkoder okuyucu disk alıp milin ucuna bağlayacağım ve sensor enkoderdaki boşluk olan kısma gelice bu şekilde döndüğünde algılamış olacak ama leonardaya nasıl bağlayacağımı bilmiyorum belki şu an bu sensor enkodeı kullanırım sonra da recovery encoder kullanırım o zamanda FFB yaparım.
https://www.google.com/search?q=pot...AAYFhgeGArCAgQQIRgV&sclient=mobile-gws-video# birde ilge ipekin ffb direksiyon seti videosu vardı bakmadiysaniz bakın derim

Dosya Ekleri

• enkoder in the hol.PNG
    enkoder in the hol.PNG
    90,4 KB · Görüntüleme: 69

Technopat Haberler

Geri
Yukarı