Evde fit vücut yapılır mı?

Falcon 9

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bir süre önce 174 boy 86 kiloluk bir vücudum vardı ve yüksek yağ, düşük kas oranına sahiptim. Şu anda 180 boy 75 kiloyum ve biraz daha kilo vermeyi düşünüyorum çünkü hâlâ skinny-fat bir görüntüm var. Eskiden çok zayıf bir vücudum vardı ve o zayıf yapının üzerine sadece yağ ekleyerek kilo aldığım için kas oranım hâlâ düşük.

Kas gücümü ve oranımı artırmak adına evde çalışmak istiyorum. Hedefim aşırı kas yapmak değil; yağlar erisin, vücut hatlarım biraz belli olsun, bileklerim biraz kalınlaşsın fit bir görünüm kazanayım yeter. Şu anda düzenli yürüyüş ve koşu yapıyorum. Buna ek olarak başlangıç için 2 tane 5 kg dambıl ve bilek güçlendirme aleti almayı düşünüyorum çünkü bileklerim oldukça ince; neredeyse sadece deri ve kemik. Beslenme olarak çok yüksek proteinle beslenemem ama elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye dikkat ederim.

Bu bahsettiğim şekilde evde hem yağ yakıp hem de hafif fit bir görünüm kazanmak mümkün mü? İlk değişimleri ne kadar sürede fark ederim? Spor salonuna gitmek istemiyorum çünkü YKS öğrencisiyim ve ona ayıracak zamanım yok.

Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum.

5 kilo dambıl az değil mi?
Başlangıç için hocam, sonradan ayarlanabilir 20 kg almayı düşünüyorum.

Az, ayrıca bu kilolara göre vücut ağırlığıyla çalışmayı öğrenmek çok daha iyidir.
Haklısınız ama bahsettiğim gibi skinny-fat bir vücudum var ve kas oranım çok düşük. Bu sebeple bir şınav ya da bir barfiks bile çekemiyorum.

Başlangıç için hocam, sonradan ayarlanabilir 20 kg almayı düşünüyorum.

Haklısınız ama bahsettiğim gibi skinny-fat bir vücudum var ve kas oranım çok düşük. Bu sebeple bir şınav ya da bir barfiks bile çekemiyorum.

Öğrenirsiniz, ayrıca antrenman yaparken kilo vermeyede çalışmayın çünkü sorununuz kilolu olmak değil ve standartın altında bir kiloya sahipsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı