Evde kahve yapmanın maliyeti 62 kuruş

Makaleler
12
A101'de 24,95 TL'ye 40 bardaklık kahve ürünü var. İndirime girmiş bir ürün ama reklam yapmayacağım.

Dışarıda bir kahveye 50 TL vereceğinize evde 62 kuruşa yapıyorsunuz. Doğal gaz zaten ücretsiz, kullanacağınız su ve şekerin maliyetiyle herhalde 75 kuruşu geçmez. Evde yaklaşık 75 kuruş net maliyetle kahve yapmak ne güzel. :)

A101'de 24,95 TL'ye 40 bardaklık kahve ürünü var. İndirime girmiş bir ürün ama reklam yapmayacağım.

Dışarıda bir kahveye 50 TL vereceğinize evde 62 kuruşa yapıyorsunuz. Doğal gaz zaten ücretsiz, kullanacağınız su ve şekerin maliyetiyle herhalde 75 kuruşu geçmez. Evde yaklaşık 75 kuruş net maliyetle kahve yapmak ne güzel. :)

Bir tek benmi okuyupta anlayamadım.

ben su içiyorum yarım litresi 3 lira.

İkisi aynı şey değil ki, isim benzerliği.
Size kaliteli marka olan Nescafe kullanarak 62 kuruşa kahve yapmayı paylaştım. Ucuz mağazada satılan kahveleri alsanız maliyeti yaklaşık 2 TL olacak.

Dışarıda içtiğin kahvenin maliyetinin büyük ölçüsü oturduğun mekandan kaynaklanıyor zaten. Mekan için para ödüyorsun aslında.
Sadece mekan olarak olayı değerlendirmen yanlış. Markaya da para ödüyorsun. Markanın itibarı arttıkça fiyatı da yükselebiliyor. Her şirket yapmaz ama yapanlar var.

Size kaliteli marka olan Nescafe kullanarak 62 kuruşa kahve yapmayı paylaştım. Ucuz mağazada satılan kahveleri alsanız maliyeti yaklaşık 2 TL olacak.

Sadece mekan olarak olayı değerlendirmen yanlış. Markaya da para ödüyorsun. Markanın itibarı arttıkça fiyatı da yükselebiliyor. Her şirket yapmaz ama yapanlar var.
Dostum baristayım. Kahve çekirdeğini marka olarak almıyor kurum. Kaldı ki 1 kilosu 200 250 lira aralığında olan şeyden bahsediyoruz. Kilosu 250 liradan bardak hesabı yaptığın zaman benim ürünüm daha ucuza gelmiş oluyor

Nasıl değil? Öğütülmüş kahve olarak satılmıyor mu?
Granül kahve ile normal kahve farklı şeyler dostum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı