Kahve evde nasıl yapılır?

Her şeyden önce kahvenin taze kalması için kahveyi çekirdek halinde alıp demlemeden önce öğütmelisin. Espressoya yakın bir tat almak istiyorsan moka pot alabilirsin. Değirmenle gerekli kalınlıkta öğüttüğün zaman ister filtre kahve yaparsın istersen de moka pot.

Her şeyden önce kahvenin taze kalması için kahveyi çekirdek halinde alıp demlemeden önce öğütmelisin. Espressoya yakın bir tat almak istiyorsan moka pot alabilirsin. Değirmenle gerekli kalınlıkta öğüttüğün zaman ister filtre kahve yaparsın istersen de moka pot.

Moka pot vardı galiba annemin nasıl kullanılıyor.

Öncelikle 50-60TL vererek içtiğiniz kahveler espresso tabanlı kahveler. Bunlar pahalı makinelerde doğru çekirdek ve demleme biçimleriyle yapılıp uygun şurup, krema vs. ile birleştirilip yapılıyor. Elimde DeLonghi'nin Combo (hem espresso hem filtre kahve yapan) modeli var. Filtre kahve ile istediğiniz tarz kahveler elde edemezsiniz. Granül kahveleri saymıyorum çünkü onlar kahve bile değiller bana göre. Espresso yapmak için moka pot gibi seçenekler var. Eğer uygun sos veya şurubu bulursanız istediğiniz kahveyi yapabilirsiniz.

Öncelikle 50-60TL vererek içtiğiniz kahveler espresso tabanlı kahveler. Bunlar pahalı makinelerde doğru çekirdek ve demleme biçimleriyle yapılıp uygun şurup, krema vs. ile birleştirilip yapılıyor. Elimde Delonghi'nin combo (hem espresso hem filtre kahve yapan) modeli var. Filtre kahve ile istediğiniz tarz kahveler elde edemezsiniz. Granül kahveleri saymıyorum çünkü onlar kahve bile değiller bana göre. Espresso yapmak için moka pot gibi seçenekler var. Eğer uygun sos veya şurubu bulursanız istediğiniz kahveyi yapabilirsiniz.

Hocam peki bana bunlardan önerebilir misiniz?

Kavanoza kahve kağıdını koyarak manuel demliyorum. Sadece kahve kağıdına 40 tl vererek 80 tane filtre kahve kağıdına sahip olabilirsin. Açıkçası ben direkt demleyerek içiyorum ama sen krema veya direkt süt kulanabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düzenleme: Sende french press varmış yeni fark ettim. Demlediğin kahveye süt katarak aynı kahveleri yapabilirsin.

Kavanoza kahve kağıdını koyarak manuel demliyorum. Sadece kahve kağıdına 40 TL vererek 80 tane filtre kahve kağıdına sahip olabilirsin. Açıkçası ben direkt demleyerek içiyorum ama sen krema veya direkt süt kulanabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynısını yapıyorum hocam çok pratik bir şekil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı