Evde köpek beslenebilir mi?

• Konuyu başlatan orelyus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 148

orelyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 13100F 4, 27GHz / RTX 4060 3X / GIGABYTE H610M V2 H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart / Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB Okuma / 1650 MB Yazma) / Kingston 8x2GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz / Deep Cool LE 520 RGB 240MM Sıvı Soğutucu
Meslek
Öğrenci / Yazılım Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum köpek sahiplenip yetiştirmek istiyorum. Büyük cinsler mesela samoyed, sibirya kurdu, golden tarzı köpekler istiyorum. Evim apartmanea 2 katlı, dublex terasım var kapalı alan günümün yarısını evde geçiriyorum. İlgilenebileceğimi düşünüyorum. Aşı fiyatlarını bilmiyorum, barınaktan sahiplenmeyi düşünüyorum. Sizce ev de besleyebilir miyim veya eve uygun büyük tarzda köpek cinsi öneriniz var mı uysal olacak şekilde?

Merhaba, Ankara'da yaşıyorum köpek sahiplenip yetiştirmek istiyorum. Büyük cinsler mesela samoyed, sibirya kurdu, golden tarzı köpekler istiyorum. Evim apartmanea 2 katlı, dublex terasım var kapalı alan günümün yarısını evde geçiriyorum. İlgilenebileceğimi düşünüyorum. Aşı fiyatlarını bilmiyorum, barınaktan sahiplenmeyi düşünüyorum. Sizce ev de besleyebilir miyim veya eve uygun büyük tarzda köpek cinsi öneriniz var mı uysal olacak şekilde?

Bütçeniz karşılayacak ise neden olmasın? Yavruyken alıştırdığınız sürece sorun olmaz ama aşı fiyatları olsun vs bunlar çok pahalı. Bugün köpeğimi iltihaplanmasından dolayı veterinere götürdüm 4400₺ ödedim. En küçük iç dış parazit bile 1000₺'lerden başlıyor ve bu aşıları köpek yavruyken 1 yaşına kadar devam edecek şekilde yaptırıyorsunuz. En kötü hastalıkta 2000₺ aşağısını unutun bugün sadece 1200₺ muayeneye ödedim.

Bütçeniz karşılayacak ise neden olmasın? Yavruyken alıştırdığınız sürece sorun olmaz ama aşı fiyatları olsun vs bunlar çok pahalı. Bugün köpeğimi iltihaplanmasından dolayı veterinere götürdüm 4400₺ ödedim. En küçük iç dış parazit bile 1000₺'lerden başlıyor ve bu aşıları köpek yavruyken 1 yaşına kadar devam edecek şekilde yaptırıyorsunuz. En kötü hastalıkta 2000₺ aşağısını unutun bugün sadece 1200₺ muayeneye ödedim.

Aslında para pek önemli değil, istediğim tarz köpekler ev için uygun olur mu evde enerjisini atabilir mi veya rahat bir yaşam alanı sunabilir miyim.

Daha önce hiç deneyimin yoksa özellikle de büyük köpeklere bakabileceğini sanmıyorum. Belli bir süre dışarıya çıkarman da şart, çoğu kişi bunu devam ettiremiyor.
Herkes doğuştan deneyimli değildir herhalde 🫠

Aslında para pek önemli değil, istediğim tarz köpekler ev için uygun olur mu evde enerjisini atabilir mi veya rahat bir yaşam alanı sunabilir miyim.
Sibirya kurdu biraz sıkıntı yaşatır ama golden tarzı köpeklerde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum genelde çok uysal oluyorlar. Barınaklardan bu tarz cins köpekleri bulmanız zor olur ama.

Herkes doğuştan deneyimli değildir herhalde 🫠
Evcil hayvan bakma deneyiminden bahsetmiştim. Doğuştan deneyimli değil evet ama en azından daha önceden evinde herhangi bir hayvan bakmışsa köpek gibi ilgi ve deneyim isteyen hayvanlara daha rahat bakabilir. Hiç deneyimi olmayan birini zorlayacağına eminim.

Sibirya kurdu biraz sıkıntı yaşatır ama golden tarzı köpeklerde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum genelde çok uysal oluyorlar. Barınaklardan bu tarz cins köpekleri bulmanız zor olur ama.

Barınaklarda bulamazsam son çare olarak satın alacağım.

Hocam yüzde yüz emin olmadan böyle bir şeye kalkışmayın. Ben tarantula besliyordum onu da 3 yıl sonra başkasına sahiplendirdim. Tavsiyem 1-2 sene daha düşünün emin olun belki de iyi ki beklemişim diyeceksiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı