Evde modem kablosunu takacak yer yok

oylesine1i

Hectopat
Arkadaşlar bu konulardan hiç anlamıyorum. Umarım derdimi doğru anlatabilirim. 3 sene önce şu anki evimize taşındığımızda Türk Telekom kullanıyordum. Modem de Türk Telekom'un modemiydi. Geçen sene TurkNet'e geçtim ama modem hala Türk Telekom modemiydi. Bugün Keenetic AX1800 aldım. Kurulum yapmak için normal bir şekilde kablolarını taktım. Ama içinden çıkan Ethernet kablosunu takacak yer yoktu, ben de eski modemin kablosunu taktım. Ama eski modemin kablosu prizin içine uzatılmıştı, sorun olacağını düşünmemiştim (1. görsel). Birkaç adım ilerledikten sonra "Keenetic'inizi Ethernet prizine bağlayın" kısmında takılı kaldım. Modemi resetledim falan ama tahmin ettiğim gibi aynı yerde kaldı. Yapacak başka bir şey bulamadığım için prizin içini açtım. İlk taşındığımızda kurulumu yapan adamlar bildiğimiz elektrik kablosu gibi bağlantı kablosunu kesip birbirine sarmışlar. (2. görsel). Eski modemdeki kablo da normal Ethernet kablosu değil (3. görsel). Vallahi bu yazının sonu nereye geldi bilmiyorum, benim bu durumda tam olarak ne yapmam lazım?

IMG-20250623-WA0003.jpeg

20250623_135131.jpg

20250623_135141.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konulardan hiç anlamıyorum. Umarım derdimi doğru anlatabilirim. 3 sene önce şu anki evimize taşındığımızda Türk Telekom kullanıyordum. Modem de Türk Telekom'un modeliydi. Geçen sene TurkNet'e geçtim ama modem hala Türk Telekom mode miydi? Bugün Keenetic AX1800 aldım. Kurulum yapmak için normal bir şekilde kablolarını taktım. Ama içinden çıkan Ethernet kablosunu takacak yer yoktu, ben de eski modemin kablosunu taktım. Ama eski modemin kablosu prizin içine uzatılmıştı, sorun olacağını düşünmemiştim (1. görsel). Birkaç adım ilerledikten sonra "Keenetic'inizi Ethernet prizine bağlayın" kısmında takılı kaldım. Modemi resetledim falan ama tahmin ettiğim gibi aynı yerde kaldı. Yapacak başka bir şey bulamadığım için prizin içini açtım. Başta söylemiştim bu konulardan anlamıyorum ama bu yapılanın doğruyla uzaktan yakından alakası olmadığına eminim. İlk taşındığımızda kurulumu yapan adamlar bildiğimiz elektrik kablosu gibi bağlantı kablosunu kesip birbirine sarmışlar. (2. görsel). Eski modemdeki kablo da normal Ethernet kablosu değil (3. görsel). Vallahi bu yazının sonunu nereye geldi bilmiyorum, benim bu durumda tam olarak ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 2518755

Eki Görüntüle 2518757

Eki Görüntüle 2518759

TurkNet olsa bile apartmanınızın altyapısının şirketinin modemi ve çalışanları interneti kurar siz sadece tarife şirketinizi değiştirmiş oluyorsunuz.

Aldığınız modemin arkasında RJ11 girişi yok mu? Eğer yoksa o modemi kullanarak DSL bağlantısını sağlayamazsınız.

Evet hocam bilgisiz ve deneyimsiz olunca böyle oluyor maalesef. Bu aldığım rooter'mış fiber falan olmayınca modem olarak kullanamıyormuşuz. DSL girişi olmadığı için bunu sabah iade edip Keenetic Extra DSL AC1200 alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı