oylesine1i
Hectopat
Arkadaşlar bu konulardan hiç anlamıyorum. Umarım derdimi doğru anlatabilirim. 3 sene önce şu anki evimize taşındığımızda Türk Telekom kullanıyordum. Modem de Türk Telekom'un modemiydi. Geçen sene TurkNet'e geçtim ama modem hala Türk Telekom modemiydi. Bugün Keenetic AX1800 aldım. Kurulum yapmak için normal bir şekilde kablolarını taktım. Ama içinden çıkan Ethernet kablosunu takacak yer yoktu, ben de eski modemin kablosunu taktım. Ama eski modemin kablosu prizin içine uzatılmıştı, sorun olacağını düşünmemiştim (1. görsel). Birkaç adım ilerledikten sonra "Keenetic'inizi Ethernet prizine bağlayın" kısmında takılı kaldım. Modemi resetledim falan ama tahmin ettiğim gibi aynı yerde kaldı. Yapacak başka bir şey bulamadığım için prizin içini açtım. İlk taşındığımızda kurulumu yapan adamlar bildiğimiz elektrik kablosu gibi bağlantı kablosunu kesip birbirine sarmışlar. (2. görsel). Eski modemdeki kablo da normal Ethernet kablosu değil (3. görsel). Vallahi bu yazının sonu nereye geldi bilmiyorum, benim bu durumda tam olarak ne yapmam lazım?
Son düzenleme: