Evde nasıl depolama sunucusu yapılır?

Harhangi bir bilgisayara TrueNAS kurabilirsiniz.

Birkaç yolu var, biri elinizdeki bilgisayarı ağ üzerinden paylaşıma açmak, eğer yaparsanız aynı ağa bağlı bütün sistemler sizin dosyalara erişebilecek.

İkincisi HDD alıp dönüştürücü ile modeme USB girişinden takmak, modeme ağ üzerinden bütün cihazlar erişebilecek.

Üçüncüsü başka bir bilgisayar alıp ona herhangi bir işletim sistemi kurup (ne kurduğun fark etmez Ubuntu da olur trueNAS da) ona diskleri bağlayıp o bilgisayarı da internete bağlayıp paylaşıma açmak, birinci yolla arasındaki tek fark yeni bilgisayar almanız.

Bunun dışında ne istediğinizi anlayamadım, siz amacınızı yazın yorum yapalım.

Birkaç yolu var, biri elinizdeki bilgisayarı ağ üzerinden paylaşıma açmak, eğer yaparsanız aynı ağa bağlı bütün sistemler sizin dosyalara erişebilecek.

İkincisi HDD alıp dönüştürücü ile modeme USB girişinden takmak, modeme ağ üzerinden bütün cihazlar erişebilecek.

Üçüncüsü başka bir bilgisayar alıp ona herhangi bir işletim sistemi kurup (ne kurduğun fark etmez Ubuntu da olur truenas da) ona diskleri bağlayıp o bilgisayarı da internete bağlayıp paylaşıma açmak, birinci yolla arasındaki tek fark yeni bilgisayar almanız.

Bunun dışında ne istediğinizi anlayamadım, siz amacınızı yazın yorum yapalım.

Benim planım modem ya da nas değil sadece bilgisayara USB girişinden bir sürü HDD bağlamak.

Evde internet üzerinden olmayan bir bilgi sunucusu yapmak istiyorum bu konuda bilgisi olan var mı? Küçük alan kaplayacak şekilde.

İnternet veya modeme bağlamadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim planım modem ya da nas değil sadece bilgisayara USB girişinden bir sürü HDD bağlamak.

İnternet veya modeme bağlamadan.
O zaman mevzunun sunucuyla alaaksı yok.
Birinci tavsiyem sata girişlerine takmanız. USB üzerinden biraz darboğaz olacaktır.
Eğer thunderbolt girişiniz varsa şu cins bir şey de düşünebilirsiniz.
USB üzerinden bu işe kalkışırsanız flaş bellek hızlarına maruz kalırsınız.
Not: Kutu hakkında en ufak bir fikrim yok faakt Thunderbolt girişinin çok fazla olmamak şartıyla HDD taşıyabileceğini düşünüyorum. Oradan ekran kartı bile bağlıyorlar.

O zaman mevzunun sunucuyla alaaksı yok.
Birinci tavsiyem sata girişlerine takmanız. USB üzerinden biraz darboğaz olacaktır.
Eğer thunderbolt girişiniz varsa şu cins bir şey de düşünebilirsiniz.
USB üzerinden bu işe kalkışırsanız flaş bellek hızlarına maruz kalırsınız.
Not: Kutu hakkında en ufak bir fikrim yok faakt Thunderbolt girişinin çok fazla olmamak şartıyla HDD taşıyabileceğini düşünüyorum. Oradan ekran kartı bile bağlıyorlar.
Ben en az 4 adet HDD montajlamam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Girişler uyuyorsa şu şekilde bir şeyler ile yapılabilir belki, performans nasıl olur bilgim yok ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı