Etil alkolün içilebilir olduğunu nasıl anlarım ya da elimdekine güvenmiyorsam nereden temin ederim?
Tespiti çok zor bir konu. Ama kimya derslerini dinlediysen veya kitapları kurcaladıysan, gözlerinde de bozuk değilse, alev emisyonlarına bakarak ayrıştırılabilmekte - alev misyonu nedir araştırabilirsin. Elindekine güvenmiyorsan, buradan da vermek forum için gereksiz evrak meselesine dönüşmesin zaten aç köpek sürüsü dolu ortalık - ceza v.b gelmesin, o yüzden yakınlarda yapan birilerine sorman gerek. Kıraathanede kıraat etmek yerine okey, kart oynayan dayılara sorabilirsin.
Burada şişe suya bir şey eklemiyorum ama arıtmaysa soda mı ekliyorum? Yoksa her türlü soda ekliyor muyum?
Hayır eklemiyorsun, arıtma su ters ozmos olduğu için mineral kaybı yüksek, sodanın gazını kaçırıp minerallerinden faydalanıyorsun. Bir fiske tuz atabilirsin -fiskenin ne olduğunu bilmiyorsan teyzelere sor ama tombik elli teyzelere sorma, onların fiske gramajları büyük olabiliyor.
Youtubedan vb tekrar aşamaları izleyeceğim fakat biraz komik gelecek belki ama etil alkolden dolayı kör olma riskim nedir?
A bu da sorulmaz ama: Biyoloji ve kimyada ne öğretiyorlar size kuzum derim, etil alkol değil, "metil" alkol kör eder. Tecrübeyle sabitledi rahmetli bir akrabamız metili.
Bir de baharat olarak ne kullanabilirim yeni başlarken?
Ne likörü yaptığına bakar, vişne liköründe tarçın ve karanfil gider, ayvada karanfil gider tarçın ben pek koymam. Bu yemek yapmak gibi, bazısı kişiden kişiye değişir. Mesela kanyak eklemez çoğu insan, çünkü ayarını kaçırırsan yemek öncesi veya sonrası bir içecek ya da keyif içeceği yerine bildiğin dil anestezisine dönüşür.