Evde nasıl spor yapilabilir?

QUARESMASKİLS

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G770
RTX 3050 4GB
Intel Core i5-12450H
16GB RAM
1TB SSD
Herkese iyi sosyaller.
Ben 15 yaşında, 10. sınıf öğrencisiyim. Boyum 1.77, kilom 96. vücut kitle indeksime göre kilolu veya obez değilim, sadece biraz yapılı bir vücudum var.
Amacım 80 kiloya düşmek ve 1.84 boy hedefime ulaşmak. Elbette farkındayım; spor bir anda sonuç vermiyor ve sadece evde çalışarak hayalimizdeki vücuda ulaşmak kolay değil. Ancak yakın zamanda fitness salonuna yazılmayı planlıyorum. O zamana kadar da boş durmak istemiyorum.

Kas kazanarak kilo vermek, yani hem yağ yakıp hem sıkılaşmak istiyorum. App Store'da bu konuda birçok uygulama var ama öncelikle bilgili insanlardan tavsiye almak istedim.

Beslenme düzenim​

Maddi açıdan sıkıntı yaşamiyorum et ise et sut ise sut fark etmez, dengeli bir şekilde beslenmeye çalışıyorum. Bol su tüketiyorum, karbonhidrat, protein ve diğer gerekli besinleri dengeli şekilde almaya özen gösteriyorum.
Şu anki yemek düzenim şöyle:

• Sabah: güzel bir kahvaltı — yumurta, zeytinyağı, bal, domates, peynir gibi temel ve sağlıklı besinler.
  • Öğle: evden getirdiğim karışık salata ve yanında meyve.
  • Akşam: o gün evde ne pişmişse abartmadan, doyacak kadar yiyorum. Akşam yemeğini genelde 18.00 civarında bitiriyorum.
    O saatten sonra sadece su ve çay içiyorum, meyve dahil hiçbir şey tüketmiyorum.
    Yatmadan önce ise bir bardak limonlu su içiyorum.

Aktiflik ve spor planım​

Her gün ortalama 1 saat yürüyüş yapıyorum; bu da yaklaşık 7 km civarı bir mesafe ediyor.
Amacım vücudu fazla şişirmeden, kaslı ve define bir görünüme ulaşmak.
Bu yüzden bulk (hacim) dönemine girmek istemiyorum.

Sizden ricam, evde kas yapmak için uygulayabileceğim etkili bir antrenman programı önermeniz.
Ayrıca beslenme düzenimde geliştirebileceğim noktalar varsa onları da duymak isterim.
Hedefim sağlıklı, fit ve estetik bir vücuda sahip olmak.

Şimdiden herkese teşekkür ederim!

Paketli gıdaları ve beyaz ekmeği hayatından çıkarabilirsin. Onun dışında büyümekten korkuyorum falan triplerine girmene gerek yok. Beslenme düzenin iyi gibi duruyor protein ağırlıklı beslenip hayatına hareket kattıktan sonra bir şeyler olmaya başlar. Şınav mekik yürüyüş yapabilirsin. 2 dumbell alsan çok çok daha iyi olur ama.

Evde calisthenics yaparak biraz fizik kazanabilirsin.

Bu kiloda barfiks çek falan diyemem. Çekenler vardır illa ama bu konuyu açtığınıza göre yenisiniz.

En temel hareketlerde gelişmeye çalışın:

-Şınav, Mekik, squad.

Duvarda sınav, sandalyede şınav, sandalyede dips yaparak güçlenin. Ardından bir sırt çantası ile ağırlıklı şekilde yapmaya çalışın.

Bu hareketler en temel kas gruplarını çalıştırıyor. Göğüs, omuz, arka kol, on bacaklar.

Paketli gıdaları ve beyaz ekmeği hayatından çıkarabilirsin. Onun dışında büyümekten korkuyorum falan triplerine girmene gerek yok. Beslenme düzenin iyi gibi duruyor protein ağırlıklı beslenip hayatına hareket kattıktan sonra bir şeyler olmaya başlar. Şınav mekik yürüyüş yapabilirsin. 2 dumbell alsan çok çok daha iyi olur ama.

Peki sizce kac kg dumbell almalıyım sahsen 20kg alti dumbell bana hafif geliyor.

Peki sizce kac kg dumbell almalıyım sahsen 20kg alti dumbell bana hafif geliyor.
Ben 5 kg kullandım. Emin ol sana getirsek 80 kg de kaldırırsın ama spor bambaşka ağırlık kaldırmak bambaşka. 20 kiloyu 40-50 kez her açıdan kaldıramazsın. Yeri gelecek kol çalışacaksın yeri gelecek yatacaksın göğüs çalışacaksın.

Herkese iyi sosyaller.
Ben 15 yaşında, 10. sınıf öğrencisiyim. Boyum 1.77, kilom 96. vücut kitle indeksime göre kilolu veya obez değilim, sadece biraz yapılı bir vücudum var.
Amacım 80 kiloya düşmek ve 1.84 boy hedefime ulaşmak. Elbette farkındayım; spor bir anda sonuç vermiyor ve sadece evde çalışarak hayalimizdeki vücuda ulaşmak kolay değil. Ancak yakın zamanda fitness salonuna yazılmayı planlıyorum. O zamana kadar da boş durmak istemiyorum.

Kas kazanarak kilo vermek, yani hem yağ yakıp hem sıkılaşmak istiyorum. App Store'da bu konuda birçok uygulama var ama öncelikle bilgili insanlardan tavsiye almak istedim.

beslenme düzenim​

Maddi açıdan sıkıntı yaşamiyorum et ise et sut ise sut fark etmez, dengeli bir şekilde beslenmeye çalışıyorum. Bol su tüketiyorum, karbonhidrat, protein ve diğer gerekli besinleri dengeli şekilde almaya özen gösteriyorum.
Şu anki yemek düzenim şöyle:

• Sabah: Güzel bir kahvaltı — yumurta, zeytinyağı, bal, domates, peynir gibi temel ve sağlıklı besinler.
  • Öğle: Evden getirdiğim karışık salata ve yanında meyve.
  • Akşam: O gün evde ne pişmişse abartmadan, doyacak kadar yiyorum. Akşam yemeğini genelde 18.00 civarında bitiriyorum.
    O saatten sonra sadece su ve çay içiyorum, meyve dahil hiçbir şey tüketmiyorum.
    Yatmadan önce ise bir bardak limonlu su içiyorum.

aktiflik ve spor planım​

Her gün ortalama 1 saat yürüyüş yapıyorum; bu da yaklaşık 7 km civarı bir mesafe ediyor.
Amacım vücudu fazla şişirmeden, kaslı ve define bir görünüme ulaşmak.
Bu yüzden bulk (hacim) dönemine girmek istemiyorum.

Sizden ricam, evde kas yapmak için uygulayabileceğim etkili bir antrenman programı önermeniz.
Ayrıca beslenme düzenimde geliştirebileceğim noktalar varsa onları da duymak isterim.
Hedefim sağlıklı, fit ve estetik bir vücuda sahip olmak.

Şimdiden herkese teşekkür ederim!

Hocam bende 2-3 diyetisyene gittim çok bir önemi yok ne yediğinin.
Evde kas yapmak zor biraz kısıtlı hareketler var eve 1 bar ve ağırlıklar alıp kaslarını geliştirebilirsin.
Yürüyüşü tempolu yaparsan faydası daha fazla olur günde 20-30dk

Şunu ye bunu ye diyemem ama şekeri kes-yağ kullanmamaya çalış bol bol yeşillik ye ama at gibi değil,
Mesela akşam normalde 2 porsiyon pilav yiyorsan 1.5-1e düşür yanında biraz yeşillik salatası ye
Günde 20-30dk şınav/mekik çek zaten kalori açığı oluşturacaksın

Ben bu tarz basit değişimler yaparak 130 kilodan 110 kiloya düştüm 3 ayda(geneteik olarak metobolizmam çok yavaş önce bir endokrin bölümüne kontrole gidebilirsin)

Dediğim gibi sadece düzenli yürüyüş yapman ve porsiyonları azaltıp yeşillik yemen zaten kalori açığı yaratacak.

Sağlıklı bir vücut ve hızlı gelişim istiyorsan şekeri kes ve yağı olabildiğince az kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı