Evde ne yapılır?

OKB teşhisi koyuldu mu yoksa kendiniz mi öyle düşünüyorsunuz.

Teşhis kendim koydum. Bu hastalıktan dolayı hiçbir şey yapamıyorum. Örneğin oyun yükleyemiyorum. Sürekli el yıkıyorum ve sürekli her yer tertemiz olacak. Bütün çantam kıyafetlerim her şeyi çamaşır makinesine atıyorum ve en ufak bir pis yere dokununca direk makineye atıyorum. Bir kapıyı 10 belki de 20 defa kontrol ediyorumdur. Bir de sürekli bir şeyleri biriktiriyorum. En iyi örnek kutu verebilirim. Ayakkabı kutusu değersiz poşetleri hep saklıyorum. Bir düşünce kafama takılıyorsa o beynimden çıkmıyor. Mesela dün yaşadım. Ya oraya değdiysem? Düşüncesi geliyor kafama direk kıyafeti çıkarıp yıkıyorum. Böyle takıntılarım var hocam. Sizde de mi OKB var?

Hocam şunu da söyleyeyim. Odam tertemiz olmazsa o işleri yapmam. Yani yaparım ama değer vermem. Aynı şekilde annemi kardeşlerime pek dokunmam. Mesela 2 hafta sınav haftamdı. O 2 hafta her şeyi bıraktım. Her yer kirli ve pis bıraktım. Sınav haftası hiçbir şeye kafa yormadım ve o 2 hafta beynim çok rahat ama işlerimi ciddi yapamadım. Mesela bir bilgisayarda sanki virüs v ar gibi hissediyorum ama o hafta hissetmedim. He diyebilirsin ki o zaman hiçbir şeyi ciddiye alma. O zaman da bazı işleri dediğim gibi yerine getiremiyorum ya da pek yapamıyorum.

Teşhis kendim koydum. Bu hastalıktan dolayı hiçbir şey yapamıyorum. Örneğin oyun yükleyemiyorum. Sürekli el yıkıyorum ve sürekli her yer tertemiz olacak. Bütün çantam kıyafetlerim her şeyi çamaşır makinesine atıyorum ve en ufak bir pis yere dokununca direk makineye atıyorum. Bir kapıyı 10 belki de 20 defa kontrol ediyorumdur. Bir de sürekli bir şeyleri biriktiriyorum. En iyi örnek kutu verebilirim. Ayakkabı kutusu değersiz poşetleri hep saklıyorum. Bir düşünce kafama takılıyorsa o beynimden çıkmıyor. Mesela dün yaşadım. Ya oraya değdiysem? Düşüncesi geliyor kafama direk kıyafeti çıkarıp yıkıyorum. Böyle takıntılarım var hocam. Sizde de mi OKB var?

OKB yok lakin ufak belirtiler vardı aileden gelen bir titizlik var bende sorunu dağınık olmakla çözdüm.

OKB yok lakin ufak belirtiler vardı aileden gelen bir titizlik var bende sorunu dağınık olmakla çözdüm.
Benim de sorunu dağınık olmakla çözebilirim ama o zaman işi ciddiye almıyorum.

Beni bu hale getiren şey travmalarım, kıskançlık, ailem ve yalnızlık.

Biraz daha mutlu ve kendini kanıtlamak istiyorsan oyun oynayabilirsin PC oyunları olarak CS ya da Valorant tavsiye ederim ya da arkadaş ara.

Yemek ve temizlik yapmak günün bitmesi için yetiyor açıkçası. Tavsiye edebilirim. Uğraşamam derseniz kitap okumak ve forumlarda takılmak da güzel hobidir diye düşünüyorum.

Temizlik dedim diye dağı taşı silmeyin ancak, temizlik konusunda takıntılıysanız abartmadan yapmayı deneyin temizliği. Ufak toz almak, bulaşık yıkamak, odayı süpürmek gibi.

Son düzenleme:
Oncelikle iyi bayramlar. Hayatta yapılabilecek etkinlik oldukca fazla ve olay kiside bitiyor. Durumunuzu anlayabiliyorum. Cevre edinin arkadaslar edinin birlikte gezin oyun oynayın kafa dagıtın. Oyun isini fazla abartmayın eve kapanırsınız. Spora gidin tekrardan. Dostlarınızla bulusun dedigim gibi. Hobiler edinin. Yalnız olmanın kimseye faydası yok zararı vardır. Kimse tek başına bu hayatta bir şey yapamaz sıkılır insan. Yürüyüş yapın şarkı söyleyin kendi halinizde. Şarkı dinleyin. Büyüklerinizle konuşun vakit geçirin. Yapmaktan mutlu olacagınız şeyleri yapın kısaca. Arkadaş edinemiyorum diye bir şey yok illa ki kendi kafa denginizde birisini bulursunuz. Onceliginiz yalnızlıgı duzeltmek olsun. Her şey evde bitmiyor maalesef insanın hava alması lazım gezip tozması lazım bu kesin olarak insana huzur veren bir şey aynı zamanda.

Selamlar. Bugün erkenden kalktım ve çayımı alıp cam kenarına geçtim. Şöyle bir hayatı sorguladım. Dışarı çıkmıyorum ve yalnız olduğumdan dolayı sürekli evdeyim. Hiçbir şey yapmıyorum yapamıyorum. Vaktimi çöpe atıyorum. İnternette bir şey öğrenmek istiyorum. Örneğin Adobe yazılım yabancı dil gibi. Maalesef yapamıyorum üşeniyorum ve en önemlisi OKB hastasıyım. Sizin gününüz nasıl geçiyor? Bana ne tavsiye verirsiniz?

Benim gibi bir OKB hastası daha, bende senelerdir bu hastalıkla yaşıyorum. İlaç tedavim hala devam ediyor (eskisine görr daha iyiyim) bende de kuşku obsesyonları takıntılar sosyal kaygı bozukluğu vardı. Arkadaş çevrem az, çevremle sosyallesemiyorum sosyal kaygi bozukluğundan dolayı, mesela biri bana bir şey anlatir ben dik dik bakarım yüzüne konuşamıyorum onlarda beni sessiz sakin bilirler depresif gorunuyorum onlara gore ki dogru oyle gorunuyorum bir şekilde atlatacağız bu sürecide, geçmiş olsun.

Benim gibi bir OKB hastası daha, bende senelerdir bu hastalıkla yaşıyorum. İlaç tedavim hala devam ediyor (eskisine görr daha iyiyim) bende de kuşku obsesyonları takıntılar sosyal kaygı bozukluğu vardı. Arkadaş çevrem az, çevremle sosyallesemiyorum sosyal kaygi bozukluğundan dolayı, mesela biri bana bir şey anlatir ben dik dik bakarım yüzüne konuşamıyorum onlarda beni sessiz sakin bilirler depresif gorunuyorum onlara gore ki dogru oyle gorunuyorum bir şekilde atlatacağız bu sürecide, geçmiş olsun.
Sağolun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı