Evde paketleme işi gerçek mi?

MMM yani saadet zinciri gibi bir şey bu. Bir kişi 10 kişiden para alıp işe sokuyor, o 10 kişi de 10ar kişiyi işe sokuyor parasını alıyor vs. Böyle kartopu gibi yuvarlanıp gidiyor, büyüdükçe büyüyor. Bariz dolandırıcılık işte, ortada gerçek bir ürün de yok; 450 TL kapora verip de sabun dizip 12.000 TL kazanacakmışlar. Buna kargalar bile güler. Türkiye'de artık cinayet suçu ve malum kişileri eleştirmek dışında hapse girilmediği için de dolandırıcı sayısı çok fazla ve asla durmuyorlar.

Sakın bulaşmayın babamın patronunun bir akrabasını böyle dolandırdılar 10k TL koca palet yolladılar sonra parasını ödettiler.

Daha öncesinde teyzem de bu işe bulaştı 500 TL dolandırıldı haberiniz olsun bulaşmayın böyle işlere kimse kimseye kolay para vermez.

Evet hocam bende öyle düşünüyorum.

Sabun fabrikası ismini gördükten sonra halen bu olayın gerçek olabileceğini sorgulayan insan ya sadece okuma yazma biliyordur ya da dolandırılmayı gerçekten hak ediyordur. Kusura bakmayın hocam ancak durum böyle yani. Siz herhangi bir işte çalışmaya başlayan kişinin çalıştığı iş yerine kapora ödediğini duydunuz mu? Hayır şu mevzular 20 yıldır şu memlekette var hadi benim 10 sene önce 75 yaşında olan dedem kandı da internet kullanabilen insanın acaba diye sorgulayabiliyor olması bile beni şaşırtıyor.

Hocam bende inanmıyorum zaten başlık yanlış yazılmış ben de biliyorum gerçek olmadığını bu devirde kim kime veriyor.

Bir dolandırıcıya "dolandırıcı olmadığınızı nereden bilebilirim?" diye sorulur mu? Buna müthiş ikna edici cevaplar hazırlamışlardır zaten ki öyle de olmuş.

Bilerek sordum hocam. Dolandırıcı olduğunu biliyorum tabii ki. Cevabını merak ettim 😀.

Hepinizin cevapları için teşekkür ederim. Dolandırıcı olduğunun bilincinde olarak sordum zaten. Sadece sizinde fikirlerinizi almak istedim. Konu kapanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı