Evde pitbull beslenir mi?

Hocam anlamadım. Köpeklere saldır! Demediğimiz sürece saldırmıyor mu?
Beslenmeye beslenir fakat yeterince yorman ve eğitmen gerekiyor. Ayrıca pitbullar baskın ırklardır, tecrübesiz kimseye baskın ırk beslemesini önermem zira "pitbull vahşeti" haberlerinin bir çoğu böyle gaza gelip besleyenler sebepli oluyor. Eğer 10 yıl köpek besledim, öyle bi eğittim ki bir dediğimi iki etmezdi tarzı bir geçmişin varsa bakabilirsin.

Başkasının eğitti köpekle senin eğittiğin köpek aynı değildir. Önce kendini, sonra köpeği eğitmen gerekir. Bu yüzden şu kadar paraya şöyle güzel eğitim veriyorlar, parasını verir hallederiz diye düşünmemelisin.
Özellikle baskın ırklarda inat ciddi bir problemdir.
 
Hocam eğer ilk köpeğinizse almayın. Sosyalleştirmesi ve eğitimi ile zorlanabilirsiniz. Babamın Cane Corso'su var ama ırkı biraz tanımama rağmen tercih etmedim onun yerine Collie aldım. İnanılmaz iyi koruyor. Sadece ırka bağlı değil köpeğe ve yetiştirilmesine de bağlı.

Pitbull al da seni parçalasın diyen arkadaşlar kusura bakmasın ama saçmalamışlar.
 
Haklısınız ama bazı köpekler hariç, av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur. Böyle hocam.

Köpek sahibinin aynasıdır. Siz sinirli bir yapıdaysanız köpeğiniz sizden daha sinirli ve agresif yapıda olur. Hele pitbull gibi çok çabuk agresif olabilen bir köpeğin evde beslenmemesi gerekir. Pitbulların agresif olmaması için sosyal bir ortamda büyütülmeleri gerekir.
Bahçesi olmayan bir evde yaşıyor iseniz kesinlikle hiperaktif bir köpek beslememelisiniz. Doberman, pitbull, rotweiler, alman çoban köpeği gibi. Bu köpeklerin enerjilerini boşaltmak için her gün koşturtmalısınız. Yani sabah akşam periyodik olarak dışarıda gezdirmeniz gerekmektedir. İlk hevesle bu kolay gibi görünürken bir süre sonra size angarya gibi gelmeye başlıyor.

Din ne alaka şimdi.

Evde köpekler beslemek günah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı