Evde spora başlamak için önerileriniz nedir?

holmeessese

Centipat
Daha fazla  
Diyet programı, hareket programı yazacak bir hocam yok. Spor salonuna gidemiyorum. Uygun fiyatlı bir ağırlık setiyle tüm vücut çalışmak istiyorum. Hareketleri bilmiyorum. Bench press için sehpa şu anlık almayacağım. El yayı da almak istiyorum sıkma kuvvetimi geliştirmek için. Boy: 175 kilo: 65-67 yaş: 16 önerilerinizi bekliyorum uzun süre kullanmak istiyor, vücudumu gerçekten geliştirmek istiyorum.

Evde ağırlık malzemeleri ile çalışıp vücut geliştirmek çok zor imkansız değil ama verdiğin emeklerin karşılığını alamadığını düşünürsün. Calisthenics yap hem masrafsız, hem daha iyi.

Niye zor olsun ağırlık aynı ağırlık dumbell aynı dumbell evde yapınca neden olmuyor.

Ben başladığımda spora evdeydim salonaa gidecek durumum yoktu ve cılızdım aşırı iştahsızdım. Sonra ege fitness ın ekipmansız videoları var 5dk da göğüs antrenmanı gibi onları yapa yapa geliştirmiştim kendimi kafaya koyduktan sonra gerisi önemli değil.

Evde ağırlık malzemeleri ile çalışıp vücut geliştirmek çok zor imkansız değil ama verdiğin emeklerin karşılığını alamadığını düşünürsün. Calisthenics yap hem masrafsız, hem daha iyi.

Ne alakası var sallama. Bilgin yoksa cevap yazmak zorunda değilsin bal gibide yapılır.

Ekipmansız ne kadar gelişebilirim en az 10 tane nizami barfiks çekebiliyorum şınav en az 20 mekikte çok iyi değilim ama yapmadığımdan herhalde alışırsam o da kolaylaşır, ayaklarım kalkıyor hareketi yapamıyorum ama bana şunun cevabını ver ağırlıksız kendimi ne kadar geliştirebilirim?

@holmeessese Youtube'tan yaz mesela ekipmansız göğüs antrenmanı diye birkaç video beğen bul bilindik olsun ama bunları bir oynatma listesine koy. Mesela göğüs diye oynatma listesi aç 3 tane göğüs programı olsun sırt kol şeklinde git. Ardından itiş çekiş şeklinde yap bunları mesela göğüs çalışacaksın 3 video var yapabiliyorsan 3 çıkmazsa 2 yap sonra arka kola geç gene aynı mantık. Ben iyi bir beslenmeyle bayağı kilo aldım zamanında önemli olan kasa uyarı vermek. Başlangıçta zaten herkes aynı gelişiyor ama iş ilerledikçe örnek veriyorum 3 yıl sonra tabii evde yapamazsın artık çünkü vücut ağırlığıyla belli yere gelebiliyorsun ama gene çok güzel bir fizik çıkıyor. Ben şınav çok zor çekerdim ama öyle bir noktaya gelmiştim ki 50 şınav çekebiliyordum inanmayabilirsin tabii. Nasıl mümkün oluyor dersen bütün antrenmanlar neredeyse bir şınav türü olduğu için illa ustalaşıyorsun çünlü sayıyla değil süreyle çalışıyorsun. Bak örnek video atıyorum sana benim listemde hala kayıtlı videolar var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekipmansız ne kadar gelişebilirim en az 10 tane askeri düzen barfiks çekebiliyorum şınav en az 20 mekikte çok iyi değilim ama yapmadığımdan herhalde alışırsam o da kolaylaşır, ayaklarım kalkıyor hareketi yapamıyorum ama bana şunun cevabını ver ağırlıksız kendimi ne kadar geliştirebilirim?

Ben bunlara başlarsam bir yerden sonra tıkanırım ağırlık daha iyi olmaz mı? Hızlı gelişme için.
Yalnız benim öyle bir ayda deli gibi kas yapayım çok güçlü olayım diye bir iddiam yok yavaş yavaş olacak şeyler bunlar bunun bilincindeyim zaten sporun ilk bir ayında değişimi göreceğimi düşünüyorum olur da görmezsem zaten spor yapmayı sevdiğim için dışarıdan bir fark olmasa da kaslarımın geliştiğinin bilincinde olurum.

Ben başladığımda spora evdeydim salonaa gidecek durumum yoktu ve cılızdım aşırı iştahsızdım. Sonra ege fitness ın ekipmansız videoları var 5dk da göğüs antrenmanı gibi onları yapa yapa geliştirmiştim kendimi kafaya koyduktan sonra gerisi önemli değil.

Ne alakası var sallama. Bilgin yoksa cevap yazmak zorunda değilsin bal gibide yapılır.
Alakasını söyleyeyim. Eğer salonda yapabileceğin her şeyi evde yapabileceksen evet zor olmaz, ama bunu evde sağlayabilir misin evet o zor. Alacağın ağırlıklar seni mutlaka geliştirecek, ama bunun üstüne sürekli koyman gerekecek. Alacağın bir çift dambıl ile vücudunu hangi noktaya ne kadar getirebilirsin?

İkinci olarak önce yazdıklarımı anla, ben de zaten ekipmansız evde calisthenics yapılmasını önerdim tıpkı Ege Fitness gibi. Yani evde sokakta parkta EKİPMANSIZ mükemmel bir şekilde vücut geliştirilir. Ama evde fitness yapacaksan, çok zor olacak.

Muhtemelen bu konuyla ilgini entry girecek en bilgi sahibi kişi de ben olacağım, bu konuda alçakgönüllü olamam kusura bakmayın. Hepinize bol şans.

Alakasını söyleyeyim. Eğer salonda yapabileceğin her şeyi evde yapabileceksen evet zor olmaz, ama bunu evde sağlayabilir misin evet o zor. Alacağın ağırlıklar seni mutlaka geliştirecek, ama bunun üstüne sürekli koyman gerekecek. Alacağın bir çift dambıl ile vücudunu hangi noktaya ne kadar getirebilirsin?

İkinci olarak önce yazdıklarımı anla, ben de zaten ekipmansız evde calisthenics yapılmasını önerdim tıpkı ege fitness gibi. Yani evde sokakta parkta ekipmansız mükemmel bir şekilde vücut geliştirilir. Ama evde fitness yapacaksan, çok zor olacak.

Muhtemelen bu konuyla ilgini entry girecek en bilgi sahibi kişi de ben olacağım, bu konuda alçakgönüllü olamam kusura bakmayın. Hepinize bol şans.

Kastettiğin evde çalışma düzenini sağlamaksa anlarım ama istikrarını bozmadan aynı ağırlığı ha salonda kaldırmışsın ha evde. Biliyorum gymler çok daha etkili hem motivasyon açısından hem de verdiğin para boşa gitmesin gibisinden motivasyonun oluyor fakat dedim ya salona gidemiyorum bu kasların keyfi salonda mı geliyor ne?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı