Raspberry şart değil tabiyki hatta laptop daha performanslı olur. Ben olsam 4-5 bin civarında ikinci el sunucu alırım ama sen elinde duran laptobu kullanmak istiyorsun sanırım. 1 tane sabit ip alsan gerisi laptopdan halledebilirsin. Örneğin web siteleri yayınlamak istiyorsan arayüz olmadan centos işletim sistemi kurup içine ücretsiz olarak plesk panel kurabilirsin. Plesk normalde ücretli ancak 14 gün ücretsiz sürümünü sürekli yenileyerek kullanabiliyorlar sanırım. Ayrıca bazı sitelerde 1-2 dolara da lisans veriliyor. Plesk zorunlu değil tabi ücretsiz web panellerde var onlarıda deneyebilirsin. Panel kurulumundan sonrası siteni oraya eklemek ve ip adresine göre özel nameservarlar oluşturup domainini bu ns'lere yönlendirmek olacaktır. Ayrıca tek işletim sistemi kullanmak zorunda da değilsin. ESXİ ile birden fazla sanallaştırma yapabilirsin. ESXİ sistemi yormaz bir usb belleğe bile kurup çalıştırabilirsiniz.
Laptop veya Raspberry ile profesyonel bir iş tabiyki yapamazsınız. Demek istediğim bir server gibi olmaz. Parçalar 24 saat çalışmak için üretilmemiş. Çift güç kaynağı v.s yok. Ancak iş görür mü evet görür. Veri kaybını göz önünde bulundur.