Evde Tarantula Besleme Rehberi

Tyler Deinsburg

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
604
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yazı insanları bilinçlendirmek için yazılmıştır.

Öncelikle her tarantula zehirlidir, evet ama tarantula beslemek zehirli değildir. Tarantulanın zehri bir arının zehrinden çokta farklı değildir. Evet, ısırırsa eliniz kolunuz şişebilir, kaşınabilir, kabartılar oluşabilir. Alerjiniz varsa arı bile soksa sokulan yer kötü bir duruma gelebilir. Tarantula ısırmasında da durum bundan farksızdır. Yani tarantulaların zehri yiyecekleri canlıyı etkisiz hale getirebilmek içindir.

Bacakları, kafası daha doğrusu tüm bedeni kılla dolu. Size iç gıcıklayıcı gelse bile gözleri görmeyen bu örümcek familyasının avının yerini hissetmek için başvurduğu yegane uzvudur bu kıllar. Tarantulalalar kafasında 8 gözü bulunmasına rağmen göremez.

Yeni doğan bir Tarantula türe göre 500 ila 2000 kardeş ile beraber dünyaya gelir. Çok azı hayatta kalmayı başarır. İlk doğduğunda serçe parmağınızın tırnağı kadar bir alan kaplar. İlk aylarında dişleri yumuşak olduğundan bir şey yiyemezler. İlk doğdukları anda şişkin bir durumda olan karınlarındaki depodan yetinirler. Bu boydaki hallerine “Sling” diyoruz. Günler ilerledikten ve haftalar geçtikten sonra dişleri sertleşir yavaş yavaş başparmağımızdaki tırnak boyutlarına gelirler. Bu hale geldikten sonra artık popolarındaki depo azalmış ve küçülmüş olacaktır. Artık kendi boyutundaki sinek, böcek ne varsa yerler. Yedikleri her yemekten sonra popolarındaki deponun büyüdüğünü göreceksiniz. 6-8 aylık bir sling büyük bir karafatmayı rahatlıkla mideye indirecek durumdadır. Tarantula beslemek ne kadar sık olursa o kadar yer ve depoya atar. Sık beslenen bir Tarantula daha çabuk büyür. Ancak ömürleri de o kadar çabuk kısalır. Dişi bir Tarantula 5 ile 20 seneye kadar yaşayabilir. Erkek tarantulalar 2-4 sene yaşamaktadır.

Boyutlarına göre tarantulaların yiyecekleri ve Türkiye’de bulabileceğiniz yemler şunlardır:
3-4 santime kadar, sinek-karafatma
4-7 santime kadar, karafatma-çekirge
7-10 santime kadar, çekirge-cırcır böceği(ağustos böceği)
10 santim ve sonrası için Ağustos böceği ve aşırı büyüyen türler için belki laboratuvar faresi, fındık faresi verilebilir ama benim gönlüm el vermiyor.
Yazın sonuna doğru bolca yemlediğiniz yetişkin bir tarantula kışı başka hiçbir şey yemeden geçirebilir. Tarantulaların 2 sene hiçbir şey yemeden yaşadıklarını daha geçen gün gazetede okudum.


Diğer evde hayvan besleme konularıma da bakabilirsiniz. Beğendiyseniz ve ya faydalı olabildiysem lütfen beğen tuşuna basın, teşekkürler.

Evde Akrep Beslemek | Technopat Sosyal
Evde Yılan Beslemek | Technopat Sosyal
 
Son düzenleme:
Yani beğendim de... (n) Tarantula abi ya :) Sevsen sevemezsin, eline alsan alamazsın. Niye besleme ihtiyacı duyayım yada duyarlar anlamadım ben :D
 
Yani diyecek bir şey bulamadım pek bilgim yok tarantula konusunda. :) Sadece belgesellerden hatırladığım zehrini alıyorlardı öldürmeden, bir tedavide kullanılıyordu. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı