Evdeki interneti sunucu olarak kullanmak güvenlik problemi yaratır mı?

Evdeki bilgisayarı ve interneti statik IP alıp sunucu haline getirmek istiyorum web sitesi be oyun sunucusu olarak kullanacağım. Güvenlik problemi yaratır mı?
Evet, güvenlik açıkları ve problemleri oluşturur.

Ancak bu durum sunucu yapmaktan değil, sunucuyu kuran ve ayarlarını yapan kişiden kaynaklıdır. Güvenlik ayarlarını doğru ayarlar, yeterli bilgiye ve donanıma sahipsen herhsngi bir sorun olmaz.

DoS ve DDoS şu anda endişelenmen gereken bir şey değil. Çünki zaten bir Load Balancer kullanmıyor olacaksın ki böyle bir önlem almıyor olman bu tür saldırılardan çok etkilenmene sebep olur.

Web geliştirmesi yapacağını belirtiyorsun, güvenlik açıklarını oluşturan kişi sen olacaksın. Eğer olması gereken şeyleri doğru yapmazsan (Server Side Validation, XSS Escape, CSRF Validation, API Restriction gibi gibi) veri sızıntılarına sebep olabilirsin veya direkt olarak maddi zarara uğrayabilirsin (sunucunuzda para ile dönen bir ekonomi varsa geçerli).

Portlarını doğru ayarlamazsan direkt olarak sunucuya sızmalarına sebep olabilirsin.

Firewall ayarlaman gerekir.

CDN kullanmazsan yükleme süreleri yavaş olur.

Kendin yönetmeye çalışırsan bunlar gibi gibi bir çok önlem alınması gereken sorun ve açık oluyor. Ayrıca her şeyi güncel ve güvenlik açığı bulunmayan bir sürümde tutmanız gerekecek.

İmkânsız değil, çokta kolay değil.

İnternet için DDoS koruması satın alman lazım. ngrok kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. IP adresini gizlemeye yardımcı oluyor. Ben yine de kesinlikle önermiyorum.
Evet çok doğru. Mesela bizimde kullandığımız VPN'ler var VM'de. Etik Hackerlık Ve Kontroller için. IP Adresi için ama onlarıda ben öneremem. Bence en iyisi kendi sistemini yasal yollarla kurmaktır. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00