Evdeki sunucuyu nasıl değerlendirebilirim?

siyahkedi2

Hectopat
Küçük canavarı hayata geçirdim. Canavarın hız değerleri 60Mbps download, 8 Mbps upload. Evimde her zaman sunucu barındırmak istiyordum. Yani bu işi hobi olarak yapmak istiyordum. Cihazı web scarping projelerim için 7/24 çalıştırmaya bu akşam başlayacaktım ama fark ettim ki bu işlemler beklediğimden daha az sistem gereksinimi duyuyor bende canavardan son transistörüne kadar faydalanmak istiyorum. Aklıma bir web site hostlama fikri veya nas olarak kullanma fikri geldi. Web site hostlamak için herhangi bir rehber var mı? Canavarı daha farklı nasıl değerlendirebilirim? Herhangi bir öneriniz veya görüşünüz varsa okumak çok isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük canavarı hayata geçirdim. Canavarın hız değerleri 60Mbps download, 8 Mbps upload. Evimde her zaman sunucu barındırmak istiyordum. Yani bu işi hobi olarak yapmak istiyordum. Cihazı web scarping projelerim için 7/24 çalıştırmaya bu akşam başlayacaktım ama fark ettim ki bu işlemler beklediğimden daha az sistem gereksinimi duyuyor bende canavardan son transistörüne kadar faydalanmak istiyorum. Aklıma bir web site hostlama fikri veya nas olarak kullanma fikri geldi. Web site hostlamak için herhangi bir rehber var mı? Canavarı daha farklı nasıl değerlendirebilirim? Herhangi bir öneriniz veya görüşünüz varsa okumak çok isterim.
Web site hostlama fikri çok iyi bence özellikle hobi olarak yavaş yavaş kodlarsınız sitenizi çok zevkli tavsiye ederim bende evde ufak bir sunucu kurmayı düşünyorum. Herhangi bir rehber varmı bilmiyorum ama Udemy veya Youtubeda bulabilirsiniz bişeyler.

Debian kur. Caddy web sunucusunu kullan. Gitea, Vaultwarden, Nextcloud (Donanım belki yetersiz kalabilir) kurabilirsin.
Hugo, Zola veya Wordpress kullanarak kendine bloglu bir kişisel sayfa açabilirsin.
Ama dışarıya HTTP Portunu açabilmen lazım. Bazı ISS'ler buna izin vermiyor. (ngrok.io var ancak tam bilmiyorum) Bir de 8Mbps upload ile dosya indirmeye dayalı şeyler yapma. 8Mbps çok yavaş. Statik IP'n yoksa duckdns.org'a bakabilirsin.

Debian kur. Caddy web sunucusunu kullan. Gitea, Vaultwarden, Nextcloud (Donanım belki yetersiz kalabilir) kurabilirsin.
Hugo, Zola veya WordPress kullanarak kendine bloglu bir kişisel sayfa açabilirsin.
Ama dışarıya HTTP Portunu açabilmen lazım. Bazı ISS'ler buna izin vermiyor. (ngrok. IO var ancak tam bilmiyorum) Bir de 8Mbps upload ile dosya indirmeye dayalı şeyler yapma. 8Mbps çok yavaş. Statik IP'n yoksa duckdns.org'a bakabilirsin.

Teşekkür ederim, host olayını biraz erteleme karar verdim dediğiniz gibi upload hızım çok düşük onun yerine Web Scarping projelerimi genişletmeye karar verdim projelerim için 20-25 farklı siteden her 30 saniyede/1 dakikada bir veri çeksem ISS tarafından sorun oluşturur mu bu durum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı