Sunucuyu dikey koymak

Arıcan

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar. Evime bazı ihtiyaçlarımdan dolayı sunucu almak istiyorum. Sunucu kiralamak çok masraflı ve evimde sunucu barındırmak daha ekonomik geliyor. Fakat evim küçük bir ev (müteahhit Karadeniz'li ve İstanbul'da yaşıyorum :D). Sunucuyu dikey bir şekilde koymayı düşünüyorum fakat herhangi bir zararı olur mu diye düşünüyorum. Alacağım sunucu modeli: HP DL380p g8. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka slotları ezemeyeceğiniz için ön paneli yere getireceksiniz. Bu seneryoda fanlar düzgün sirkülasyon yapamayacak ve diske baskı olacaktır.

Yan yatırırsanız rack demirini keserek kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.

Arka slotları ezemeyeceğiniz için ön paneli yere getireceksiniz. Bu seneryoda fanlar düzgün sirkülasyon yapamayacak ve diske baskı olacaktır.

Yan yatırırsanız rack demirini keserek kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.
Duvara sabitleyip, arka slotlar için delmeyi düşünüyorum.

Bu sunucuyu bende bir süre evde misafir edip daha sonra barındırma hizmeti alarak göndermiştim. Sunucu büyük ve epeyce ağır, fanlar tam hızda çalıştığında odada iki kişi konuşsa birbirini duyamaz okadar gürültülüdür.

Yinede önce sunucuyu alıp bir müddet beraber vakit geçirdikten sonra eğer kalıcı olduğuna karar verirseniz duvara sabitleyim. Önü ve arkası açık olduğu sürece bir problem yaratmaz.

Bu sunucuyu bende bir süre evde misafir edip daha sonra barındırma hizmeti alarak göndermiştim. Sunucu büyük ve epeyce ağır, fanlar tam hızda çalıştığında odada iki kişi konuşsa birbirini duyamaz o kadar gürültülüdür.

Yine de önce sunucuyu alıp bir müddet beraber vakit geçirdikten sonra eğer kalıcı olduğuna karar verirseniz duvara sabitleyim. Önü ve arkası açık olduğu sürece bir problem yaratmaz.

Aylık ne kadara barındırıyorsunuz acaba? Ayrıca ben sürekli tam yükte çalıştırmayacağımdan dolayı fazla ses çıkaracağını da düşünmüyorum.

Aylık ne kadara barındırıyorsunuz acaba? Ayrıca ben sürekli tam yükte çalıştırmayacağımdan dolayı fazla ses çıkaracağını da düşünmüyorum.
Ben devredeli çok oldu şuanki fiyatlar nedir bilgim yok. Comnet gibi firmalar barındırma hizmeti veriyor ayrıca r10'da da bir çok firma var bir konu açarak bir sürü kişiden fiyat alabilirsiniz.

Merhaba,

Biz Bursa'da bir verimerkezini kullanıyoruz. İsterseniz aşağıdaki bağlantıdan doğrudan fiyat hesaplayabilirsiniz. Şu an asimetrik 100 Mbps 0 tl sanırım kampanya var. Fiyatlandırma şöyle olacaktır, 1U Form Faktör + Asimetrik 100 Mbps + Ay sonu elektrik kullanım faturanız.

Tek bir sunucunuz varsa Co-Location ürününü seçeceksiniz. Bu arada eğer seçmeyle uğraşmak istemezseniz veya bulamadığınız bir şey olursa, doğrudan arayın yardımcı olurlar.

Verimerkezi

Sağlıklı günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı