Çözüldü Evdeki tüm akıllı cihazlar birisi tarafından izleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugbabowie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle tüm cihazlarımın ön kameraları kapalı ve tüm cihazlarım tanımadığım kötü kalpli biri tarafından izleniyor. Cihazlarım; PC, tablet ve 2 Android, 1 iOS telefon. Kurtulamıyorum bir türlü ne yapsam olmuyor en önemlisi de format attığımda bile izleniyor oluyorum. Ve garip olan kısmı ise bu kötü şahıs beni görebiliyor kameralarım kapalı olsa bile kanıtlarım var. Ne olur birisi yardım etsin, hayatım mahvoldu ve de hakaretler ediyor yaşantıma. Çok zor durumdayım.

Çözüm
İzlenip izlenmediğinizi anlamanın 1-2 basit yolu var:
1-İnternet bağlantısını cihazlardan bir süreliğine kesin.
2-Tüm kamera görüntülemesi yapabilecek cihazların kameralarını kapatın.
3-Network'ünüze bağlı cihazları ve ağ paylaşım durumunuzu kontrol edin.
4-Kullandığınız tüm cihazlarda yetkileri sınırlayın, güvenlik duvarı engeli koyun.
5-IP adresinizi ve DNS sunucunuzu değiştirin.
Kişisel tedbirleri aldıktan sonra da siber suçlara suç duyurusunda bulunun. (Bu sosyal medya üzerinden hakaret edilen davalar gibi bir durum değil eğer sizi birisi izliyor ve üzerine hakaret, şantaj vs. artık neyse yapıyorsa şahsiyetinize hakaretin ilerisinde de bir çok suç işliyor demektir)
Şimdi esas soruna gelirsek: Sizi biri izlemiyor olabilir yani evde veya çevrenizde bir konutta, dairede evinizi görebilen veya sizi tanıyan kimse sizle dalga geçiyor veya tedirgin etmeye çalışıyor olabilir. O yüzden önce kişisel tedbirlerle bunun yapılıp yapılmadığından emin olmaya veya en azından somut bir ipucu edinmeye çalışın. (Üzerinizdeki kıyafeti veya evinizdeki x eşyasını bilmekten daha kati bir şey)
Not: Sizle alay eden arkadaşlar cevap vermemeniz ve kullandığınız cihazların sayısından ötürü alay ediyorlar zira bu tarz absürt şeyleri yapan çok var. (ki hala öyle olup olmadığından emin olmamışlardır)
Deneyeceğim teşekkürler.
Kardeş psikolojik olarak öyle hissediyor da olabilirsin.
Zannetmiyorum.
Dostum tekrar okudum ve fark ettim, bence de dedikleri gibi psikolojik bir sorun içindesin. Çünkü dediklerin tam bir çıkmaz sokak, format atsan da izliyor gibi bir olay olması mümkün değil, ayrıca iOS üzerine virüs bulaşması olayı pek mümkün görünmüyor, bence sen psikolojik olarak çöküntüdesin, biraz rahat kalmaya çalış.
Farkındayım fakat işte psikolojimi bozan konular da bu ihtimaller nasıl görülüyorum kameramkapalı olduğu halde?... Yine de teşekkürler.

Anlamıyorsunuz kendini tanıtmıyor tam olarak ismini biliyorum Google Play Store'deki bir programdı. Edebiyat ile ilgili sonuç olarak sanaldan birisini ne kadar tanırım?
İzlendiğimi ise yazdığı yazılardan anladım bana yazdığı ama benden kaçıyor.
Bu yüzden bilgilerimin kıt olması normal.
En azından uygulamanın adını verebilirsiniz hocam? Veya uygulamanın adını neden vermediğinizi söyleyebilirsiniz?
Bir gün telefona bakarken başımda yazma vardı normalde takmam işte sonra sosyal mecradan yazmalı olduğumu bildi o günden sonra fark ettim ve korkmaya başladım.
Tek olay bu mu? Başka neler yaşadınız? Telefonun kamerasının bantlı olmasına rağmen mi bunu bilebildi?

Verdiğiniz kapsamlı bilgiler için teşekkür ederim dalga geçenlere de acıyorum şu teknoloji sitesinde bile makara peşindeler. Aylardır gerçekten psikolojim yerle bir olsu internet üzerinden olduğunu tahmin ettiğim için hangi programı indirirsem indireyim çözemiyor internetten olan saldırıları.

Teşekkür ederim.
İnternet üzerinden edindiğiniz 3.parti yazılımlar (bazı virüs programları hariç) genellikle sorun çözmek yerine sorun yaratır. O yüzden virüs için program kullanabilirsiniz ama siz bilgisayar dışı cihazlarda da sorun yaşadığınızı belirtmişsiniz o yüzden ağ kontrolü yapmanız daha sağlıklı olur. Ancak Nimda tarzı ağ virüslerini yerleştirip trafik ağını izlemek için bile bir kitap/edebiyat uygulaması üzerinden kurulan ağdan fazlası gerekir o yüzden başka temasta (önerdiği bir siteye erişim, dosya indirme gibi) bulunduysanız önce onları göz önünde bulundurun. (FTP tarzı paylaşımlar için geliştirilen virüsleri önlemek nispeten daha kolay olduğu için 3'de yazdığım gibi ağ paylaşımını sınırlandırırsanız (hatta kapatırsanız) zaten ekarte olacaktır.)

Nedense inandırıcı gelmedi ve şizofreni tedavisi aldınız mı?
Şizofreni, bireylerin gerçekliği anormal olarak yorumladıkları ve gerçek ile gerçek dışını birbirinden ayıramadıkları ciddi bir zihinsel bozukluğa verilen isimdir. Şizofreni, halüsinasyonlar, sanrılar ve günlük işleyişi bozan son derece düzensiz düşünme ve davranışların kombinasyonlarından meydana gelebilir bireyi bütünüyle etkisiz hale getirebilir.
İnanmayan lütfen yazmasın emin olmadığım şeyleri daha da emin olmak için sordum. Ama şizofreni olmadığıma eminim. Ama dalga geçenlerin önyargılı olup ta yalnız kendi bakış açısıyla düşündüklerinden de emnim.
Hocamın elinde kanıtlar varmış hocam onları paylaşırsanız biraz daha yardımcı olabiliriz bence buraya yazmanız hata direk karakola gitmeniz en mantıklısı.
Teşekkürler ama paylaşılacak cinsten değiller.
Nerden anladınız izlendiğinizi? iOS cihazınız iOS 14 ise denetim merkezinden kontrol edin. Hangi uygulamanın kamerayı kullandığını görebilirsiniz.
Hayır o model değil.
Kanıtlarınız neler? Karakola gidebilirsin.
Teşekkürler.
Bu konunun 3 çıkış noktası var şu an. Konu ya troll, konu sahibi psikolojik sorunlara sahip biri ya da konu ciddi ve karşısındaki adam dünyanın en iyi hackeri. 2. daha mantıklı.
Bana psikolojik sorunları var diyerek hakaret ediyorsunuz soru işaretlerime cevap bulabilmek için ilk kez böyle bir yerde soru sordum rica ederim dalga geçecekseniz boşuna klavyenizi yormayın.

Aşağıdaki gibi ağ trafiğini izlemenizi sağlayan yazılımlarla bu olayın doğruluğunu teyit edebilirsiniz. Ayrıca @Murat5038 hocamın dediği şeyleri de uygulamalısınız. Diğer türlü her şey nafile.

Görünce aklıma geldi Process Explorer ile de virüs konusunda genel (kaynak izleme) bir tarama yapabilirsiniz.

Bu konunun 3 çıkış noktası var şu an. Konu ya troll, konu sahibi psikolojik sorunlara sahip biri ya da konu ciddi ve karşısındaki adam dünyanın en iyi hackeri. 2. daha mantıklı.
O kadar zor bir olay değil ki bu 2 güvenlik açığı (belki bir yerden indirilen eşlik veya ağ virüsü) ve biraz ezbere bilgi ile çoğu kişi yapabilir. (Esas güvenlik açığı yoksa zordur)

Charmys değil mi bu?

Hayır.

Konu sahibi her şeyi anlatmıyor. Konu veri olarak çok boş. Her şeyi düzgünce anlatırsa cevap verilebilir.

Bende sadece bende mevcut olan kanıtları açıklıyorum her şeyçok belirsiz lütfen daha fazla hakaret edip te açtığım konuda makara yapmayın.

Gmail şifreni değiş ne alaka diyenler için bu Google bugu.

Konuştum diyorsun işte kim olduğunu biliyorsun. Şikayetçi olsana o zaman. Benim anlamadığım madem biliyorsunuz kim olduğunu neden bekliyorsunuz hala?

Anlatamıyorum konuştum ama fake hesaplardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir program, bir site, bir kişi. Kardeşim troll müsün sen? Dalga falan geçmiyor burada kimse senle. Kameran kapalıysa göremez, izleyemez. Format attığın zaman kimse seni izleyemez. Eğer ağına sızdıysa modem ve internet sağlayıcınızı değiştirin. Açık konuşun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı