Eve 2. internet nasıl bağlatılır?

Gelelim çözüme, iki farklı firma ile bağlantı yapabilirsin ama bunun için kendi altyapıları olursa şans daha da artar. VDSL yani Telekom bakır hat varsa biraz zor olacaktır çünkü port kontrol ettirmen gerekli. Apartman ise kullanmayan komşu adresten Telekom bayisinden konuşarak yaptırabilirsin sadece kapı numarası farklı olacak. Bina içi kablolama varsa dışarıdan lokal olarak çekilmesi gerekebilir. Müstakil evlerin olduğu sokaksa zaten direklerdeki ankastre kutusundan geliyordur. Yine komşu adresi verip siyah lokal kablo ile yalın olarak modeme kadar kablo çekilerek sorun çözülebilir. Eskiden aynı adrese 2 tane aynı firmadan internet çekilmiyordu şu an ne durumda bilmiyorum. Çekilmiyorsa dediğim yöntem iş yapar.
3 katlı evimiz var. Alt kat boş. Dediğiniz gibi olabilir.
Eğer DSL alt yapıysa ankastrede fazladan boş port olması gerekiyor. Fakat fiber varsa 1 tane fiber 1 tane DSL bağlantı kurdurabilirsiniz veya farklı 2 firmanın alt yapısı olabilir.

Edit: İşlemler için müşteri hizmetlerinden her zaman bilgi almayı deneyin. Bayiler satış yapmak için evet yaparız diye bilgi verebilir daha sonra problem yaşamayın.
Boş port var.
 
Peki türk telekom fiber 100 mbps paketine vdsl altyapı ile abone olabilir miyim? Yani sizde fiber yok diye sorun çıkarırlar mı? 75 mbps destekliyor altyapı.
Altyapı sahibi firmanın bayisi ile görüş en temiz bilgiyi oradan alırsın şuan çok derine iniyorsun bu iş böyle öğrenilmez. Mantığını dedik gerisi senle firma arasında kalıyor.
 
Ping ile sınırın alakası yok, pingi bölemezsin.

Upload ve downloadı sınırlarsan kimse kimsenin internetini işgal etmiş olmaz haliyle o sınırda olacağı için Upload'ın ve Download'ın tümünü kullanamayacağı için Ping'de yükselme olmayacak ben böyle kullanıyorum. 50 Mbps kullanıyorum 10 Mbps evdekilere ayırdım anladın.
 

Geri
Yukarı