Eve fiber getirmek

İsmail Erdal

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2017
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da dediğim gibi yeni taşındığım sitede oturduğum blokta fiber var fakat daireye kadar fiber optik gelmiyor. Ben taşındıktan sonra TurkNet aboneliği başlattım ve gelip Ethernet bağlantısı ile VDSL2 modem taktılar yani bakırla bağlantı oluyor ve bu da en fazla 60 Mbps hız almamı sağlıyor. Bundan dolayı ben eve kadar fiber optiğin gelmesini ve GPON yani ont ile fiber kullanmak istiyorum. Böyle bir durumda fiber optiği daireme kadar nasıl ve kime çektirebilirim? İnternet sağlayıcım veya Türk Telekom bu konuda yardımcı olur mu? Bu konu hakkında bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
 
Bu durumu internet sağlayıcısı ile görüştünüz mü? Binanın internet kutusunda varsa dairenize kadar da pek tabii çıkabilecek kapasitededir o kablo. Bağlantısının yapılması gerekiyor sadece. Herhangi bir elektrikçi bu işi yapar. Kullanabilmek için de servis sağlayıcının teknisyeni gelip pos makinesi gibi bir cihazı kabloya bağlayarak açıyor.
 
TurkNet GigaFiber gibi yüksek hızlar için apartman sakinlerinden imza toplanmasını istiyor. Bunu da sizin yapmanız gerekecektir.
 
TurkNet Türk Telekom'un fiber kutusunu vesaire değiştirmesi lazım dedi sonuç olarak maalesef binaya kadar gelen fiber optik kabloyu daireye kadar kimse çekemiyor galiba.
 

Geri
Yukarı