Eve internet kablosu nasıl çektirilir?

Dark Creative

Decapat
Daha fazla  
Ev değiştiriyorum. Yeni taşınacağım eve GIBIRNet bağlatmayı düşünüyorum. Kendilerine sordum; 650 TL kurulum ücreti alıyorlarmış. Eve kablo çekili olmadığını söylediğimde ise, elektrikçi vasıtasıyla çektirmemi önerdiler.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum, çünkü tanıdığım bir elektrikçi yok. Kendim çekmek istesem, nereden çekileceğini bilmiyorum. Taşınacağım yerde VDSL altyapı mevcut.

Bilgi: Apartmana taşınmıyorum 1 katlı müstakil evin zemin katına taşınıyorum. (zemini sayarsak 2 kat)

Ev değiştiriyorum. Yeni taşınacağım eve GIBIRNet bağlatmayı düşünüyorum. Kendilerine sordum; 650 TL kurulum ücreti alıyorlarmış. Eve kablo çekili olmadığını söylediğimde ise, elektrikçi vasıtasıyla çektirmemi önerdiler.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum, çünkü tanıdığım bir elektrikçi yok. Kendim çekmek istesem, nereden çekileceğini bilmiyorum. Taşınacağım yerde VDSL altyapı mevcut.

Bilgi: Apartmana taşınmıyorum 1 katlı müstakil evin zemin katına taşınıyorum. (zemini sayarsak 2 kat)

Armut üzerinden bulabilirsiniz veya benzeri bir site.

TurkNet daha iyidir. Porttan eve kadar Telekom çekiyor hattı. Ev için de elektrikçiye çektirebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce başvur TT ekipleri gelsin onlar çekmez ise sen çektir direk çektirmene gerek yok.
Bir de ne kadara anlaştın acaba?

GIBIRNet ucuz diye onu bağlatmak istiyordum. 320 lira 100 Mbps veriyorlar ilk 3 ay sabit fiyat sonra değişiyor.

Kabloy kendim alsam kendim yakındaki telefon direğine gidip kablo çeksem olur mu?

Son düzenleme:
GIBIRNet ucuz diye onu bağlatmak istiyordum. 320 lira 100 Mbps veriyorlar ilk 3 ay sabit fiyat sonra değişiyor.

Kabloy kendim alsam kendim yakındaki telefon direğine gidip kablo çeksem olur mu?

Hayır bağlantı ücretini soruyorsanız her türlü ödeyeceksiniz.

Ücreti ödeyeceğimi biliyorum kendileri kablo çekmediklerini söyledi ondan dedim.
En yakın ankastre kutusundan eve bir cat6 kablo çekmeniz yeterli. Dış mekanda bir spiral kablo kanalı kullanmanız iyi olur. Ama soracağım şeyler, evin üst katında internet kullanan var mı? Onlara gelen kablo nereden geliyor? Evi satın mı aldınız, yoksa üstü ev sahibinin, altı kira gibi bir şey mi? Satın aldıysanız müstakil tanımına uymuyor gerçi de. Evde duvarlarda telefon prizi varmı, eğer üst kat ve alt kat bağımsızsa ve ev simetrikse üst kattaki yaşayanın modemi nerede, hat kablosu nereden geliyor bir bakın. O binaya gelen bir kablo vardır halihazırda. Eğer o kablo cat6 çekildiyse, üst kattaki internet kullanan bu kablonun 2 telini kullanıyor demek. Diğer iki telinden de siz size en yakın ek yerinden siz de kendinize çekebilirsiniz. O örnek mavi-beyaz kullanıyorsa, sizde turuncu-beyaz kullanırsınız gibi.

Evin bahçe duvarında falan yakında ankastre kutusu varsa sizin kablo çekmeniz gerekiyor, eğer direk tepelerindeki küçük dağıtım kutularından geliyorsa binaya kadar telekom çekiyor diye bilmekteyim kabloyu.

Son düzenleme:
En yakın ankastre kutusundan eve bir CAT6 kablo çekmeniz yeterli. Dış mekanda bir spiral kablo kanalı kullanmanız iyi olur. Ama soracağım şeyler, evin üst katında internet kullanan var mı? Onlara gelen kablo nereden geliyor? Evi satın mı aldınız, yoksa üstü ev sahibinin, altı kira gibi bir şey mi? Satın aldıysanız müstakil tanımına uymuyor gerçi de. Evde duvarlarda telefon prizi var mı, eğer üst kat ve alt kat bağımsızsa ve ev simetrikse üst kattaki yaşayanın modemi nerede, hat kablosu nereden geliyor bir bakın. O binaya gelen bir kablo vardır halihazırda. Eğer o kablo CAT6 çekildiyse, üst kattaki internet kullanan bu kablonun 2 telini kullanıyor demek. Diğer iki telinden de siz size en yakın ek yerinden siz de kendinize çekebilirsiniz. O örnek mavi-beyaz kullanıyorsa, sizde turuncu-beyaz kullanırsınız gibi.

Evin bahçe duvarında falan yakında ankastre kutusu varsa sizin kablo çekmeniz gerekiyor, eğer direk tepelerindeki küçük dağıtım kutularından geliyorsa binaya kadar Telekom çekiyor diye bilmekteyim kabloyu.

Yan evin dışında telefon kutusu var internet hep oradan çekilmiş snrm üst katta ev sahibi oturuyor yaşlılar, eve internet bağlamaya gereksinimi duymamışlar.

Yan evin dışında telefon kutusu var internet hep oradan çekilmiş snrm üst katta ev sahibi oturuyor yaşlılar, eve internet bağlamaya gereksinimi duymamışlar.
Yani onlar kullanmasada eve hat çekilmiştir diye düşünüyorum. Evi onlar mı yaptırmış? Evde duvarlarda telefon prizi var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı