Eve mini stüdyo kurmak için seçilen ekipmanlar nasıl?

• Konuyu başlatan Moserr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 233

Moserr

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- İşlemci: Ryzen 5 7600X 4.7GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 5nm Tray

Anakart: MSI PRO A620M-B 6800MHz OC DDR5 Soket AM5

- RAM: GSKILL 16GB Ripjaws S5 DDR5 5200MHz CL40 XMP (Single Kit)

- Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC GDDR6

- Kasa: FAZEON F6 650W 80+ Bronze, 4x ARGB Fanlı

- İşlemci Soğutucu: Strong M4-12XPRO 12cm Rainbow, 4 Bakır Kule Tipi

- SSD: MSI 500GB SPATIUM M450 Gen4x4 M.2 2280 (3600MB Okuma / 2300MB Yazma).
Merhaba, ben ilerideki zamanlarda evde mini stüdyo tarzı bir şey kurmayı düşünüyorum ve ilk kez müzik ekipmanları toplayacağım. Benim istediğim müzik tarzını şöyle söyleyeyim, lo-fi, indie rock gibi. Ama aklımda ki tarzı kısaca özetlersem, "Mac DeMarco" adlı sanatçınınki gibi bir şey istiyorum eğer dinlemediyseniz örnek onun parçalarından, "My Kind of Woman", "Freaking Out the Neighborhood", "Moonlight on the River", "Salad Days" gibi örneklerini verebilirim. Benim müzik ekipmanları hakkında fazla bilgim yok sağdan soldan bilgiler ile şu ekipmanları listeye aldım.

Bunları seçtim müzik ekipmanları olarak seçtim bir de bunlarda var.

Ben bu ikisini öbürleriyle birlikte hemen alamayacağım, o yüzden bunları sonradan alınacaklara koydum çünkü Pedalin Chorus efektini bence DAW ve amfiden bir süre idare edebiliriz ve mikrofonu da hemen vokale başlamayacağım için sonradan alınacaklara koydum. Sizce bu liste benim istediğim tarz için nasıl? Eksik varsa belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca ekleyeyim ben komşuyu da rahatsız etmek istemiyorum, sizce gitarın ve diğer enstrümanların sesini kulaklığa gidecek şekilde ayarlayabilir miyim?

Son düzenleme:
Yerden tasarruf etmek istiyorsanız MIDI klavyeyi küçük alın, ancak Küçük tuşlu MIDI klavye almayın :) Akor basamazsınız, diğer tuşlara temas etmeden melodi çalamazsınız. Standart tuşlu olsun.

ATH-40x EQ profili "V" shape dediğimiz türden. Bu nedenle Mix yapılacak bir kulaklık değil. 35 ohm empedans onu elektronik müzik gibi türler için güçlü bir kulaklık yaparken, indie ve akustik türlerde detaydan uzaklaştırır. Kayıt yaptığınız esnada kulaklıktan metronom, altyapı duymaksa amacınız uygun. Dışarı ses vermez, mikrofon kayıtlarında kullanabilirsiniz.

Focusrite, bu segmentte gürültü seviyesi ve ses işleme kalitesinde piyasadaki en kötü karttır. SSL, UA Volt tavsiye ederim.

Kondanser için ATechnica iyi bir seçim değil. Shock mount yok. İçinde pop filter mevcut. Bu iyi bir özellik değil. Popfilter ihtiyaç olduğunda kullanılır. Speech, streaming için kullanabilirsiniz.
RODE nt1 alın.

Eğer amfi mikrofonlayacaksanız Shure sm57 tavsiye ederim.

BOSS CE2 Bir Chorus için çok yüksek bir fiyat. Eğer özelbir sebebi yoksa onun yerine Tc. Elecctronic SCF Gold ya da Warm Audio WA-C1 tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Yerden tasarruf etmek istiyorsanız MIDI klavyeyi küçük alın, ancak Küçük tuşlu MIDI klavye almayın :) Akor basamazsınız, diğer tuşlara temas etmeden melodi çalamazsınız. Standart tuşlu olsun.

ATH-40x EQ profili "V" shape dediğimiz türden. Bu nedenle Mix yapılacak bir kulaklık değil. 35 ohm empedans onu elektronik müzik gibi türler için güçlü bir kulaklık yaparken, indie ve akustik türlerde detaydan uzaklaştırır. Kayıt yaptığınız esnada kulaklıktan metronom, altyapı duymaksa amacınız uygun. Dışarı ses vermez, mikrofon kayıtlarında kullanabilirsiniz.

Focusrite, bu segmentte gürültü seviyesi ve ses işleme kalitesinde piyasadaki en kötü karttır. SSL, UA Volt tavsiye ederim.

Kondanser için ATechnica iyi bir seçim değil. Shock mount yok. İçinde pop filter mevcut. Bu iyi bir özellik değil. Popfilter ihtiyaç olduğunda kullanılır. Speech, streaming için kullanabilirsiniz.
RODE nt1 alın.

Eğer amfi mikrofonlayacaksanız Shure sm57 tavsiye ederim.
Peki, ses kartı ve kulaklık olarak ne önerirsiniz?

Bide pahalıda olsa boss ce-2 chorus pedalini tutturmak istediğim ton için almak istiyorum, eğer istediğim tonu anlamak istiyorsanız belirttiğim örnek müzikleri dinleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Peki, ses kartı ve kulaklık olarak ne önerirsiniz?

Bide pahalıda olsa boss ce-2 chorus pedalini tutturmak istediğim ton için almak istiyorum, eğer istediğim tonu anlamak istiyorsanız belirttiğim örnek müzikleri dinleyebilirsiniz.
Tutturmak istediğiniz tonda Waza edition Ce-2 mi kullanıyorlar? Bu pedalı Chorus evreninde size özel yapan şey nedir?

Tutturmak istediğiniz tonda Waza Edition CE-2 mi kullanıyorlar? Bu pedalı Chorus evreninde size özel yapan şey nedir?

Hayır, ama temelde chourus var ve bende kaliteli bir şey olmasını istedim bunu buldum, diğerlerinden küçük farkıda olsa yeter ki kendi çapımda fark yaratan bir şey olsun ama kesin olarak almayabilirim sadece birkaç isimden biri mesela "mxr M234" modeliylede ilgileniyorum.

Bu arada hocam, önereceğiniz ses kartı, kulaklık var mıdır? Bu konuda geniş bir bilginiz var gibi gözüküyor profilinizdeki yazılara göre. Eğer genel olarak senin yerine şunun yerine şunu tercih ederdim diyorsanız belirtirseniz sevinirim.

Bence piyasada o kadar çok ve ünlü Chorus varken WAZA nın bir üstün tarafı yok. Ben başarılı bulmam şahsen çünkü kontrol alanı sınırlı ve etkiinliği zayıf. Fiyatın yüksel olması ürünün daha kaliteli olduğu anlamına gelmez.
MXR M134 e de bakabilirsiniz, o da iyi bir chorus tur.
.

Eğer genel olarak senin yerine şunun yerine şunu tercih ederdim diyorsanız belirtirseniz sevinirim.
Bunu yaptım zaten, mesajlarım görünmüyor mu?
Kulaklık mix içinse; Beyerdynamic 250-300ohm empedanslı kapalı kapsül modelleri olabilir.

Son düzenleme:
Bence piyasada o kadar çok ve ünlü Chorus varken WAZA nın bir üstün tarafı yok. Ben başarılı bulmam şahsen çünkü kontrol alanı sınırlı ve etkiinliği zayıf. Fiyatın yüksel olması ürünün daha kaliteli olduğu anlamına gelmez.
MXR M134 e de bakabilirsiniz, o da iyi bir chorus tur.
.

Kulaklık mix içinse; Beyerdynamic 250-300ohm empedanslı kapalı kapsül modelleri olabilir.
Mesajlarınız gözüküyor ama model belirtmemişsiniz özellik belirtmişsiniz,anlamamam benim hatam pardon ilk kez müzik ekipmanları toplayacağım için fazla bilgim yok. Önerileriniz için teşekkür ederim,son olarak benim gibi yeni başlayan biri için DAW programı önerebilir misiniz.

Eğer genel olarak senin yerine şunun yerine şunu tercih ederdim diyorsanız belirtirseniz sevinirim.

Mesajlarınız gözüküyor ama model belirtmemişsiniz özellik belirtmişsiniz
SSL, UA Volt tavsiye ederim.
BOSS CE2 Bir Chorus için çok yüksek bir fiyat. Eğer özelbir sebebi yoksa onun yerine Tc. Elecctronic SCF Gold ya da Warm Audio WA-C1 tavsiye ederim.

Öyle mi yapmışım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı