Everest Rampage KB-R8 Klavye Çalışmıyor

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merhaba arkadaşlar. Dün sorunsuz çalışan klavyem bugün çalışmıyor, bilgisayar görmüyor. Farklı portları da denedim olmadı. Arada bir Windows'dan donanım takıp çıkarma sesi geliyor ama yine klavye çalışmıyor. Klavyeyi başka bir bilgisayarda denedim yine çalışmadı.
Bu arada klavye Everest Rampage KB-R8. Şunu söylemek istiyorum ki eğer "Everest işte ne olacak.", "Everest'i çöpe at", "Klavyenin Everest olması tek sorun." gibi cevaplar yazacaksanız hiç konuya bile bakmayın. Bu klavyeyi 2 yıldır kullanıyorum ve şu zamana kadar hiç sorununu görmedim. 3 yıldır da Everest'in SM-612 model faresini kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı.
Klavyenin renkli ışıkları var onlar yanıyor hatta numlock da yanıyor ama hiçbir tuş çalışmıyor. Dün de anormal bir şey olmadı. Neden böyle oldu bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sorunun kaynağını anladım. Bugün bilgisayarı açarken American Megatrends ekranı geldi ve " USB Decive Over Current Status Detected. System will shutdown in 15 seconds." bu hatanın bir kısa devre olduğunu anlamış oldum. Ve sistem kapanınca çalışmayan klavyeyi çıkardım. bilgisayarı tekrar açınca her şey normale döndü. Yani anlaşılan o ki klavye sisteme kısadevre yaptırıyor.
Garantisi devam ediyor ise gönderin.
Garanti olmadığı için yeni klavye satın almam gerekecek.

2 Sene, bir klavye için hiç uzun bir süre değildir, hatta herhangi bir bilgisayar bileşeni için de oldukça kısa bir süre, cihazların ömrü söz konusu olduğunda. Örneğin ben 2007'de (ikibinyedi) aldığım Logitech klavye'yi hâlâ problemsiz kullanıyorum (bilgisayarı "ara-sıra" kullanan biri hiç değilim, bilgisayar günde yaklaşık 16 saat açık) - bu 10 sene boyunca klavye'ye hiç de nazik davranmadığımı da özellikle eklemeliyim. Klavye'de hiçbir sıkıntı yok, kim bilir daha kaç sene götürür. Üstelik mekanik bir klavye değil (ömürleri daha uzun oluyor, o yuzden ekledim son cümleyi)

2 Sene, bir klavye için hiç uzun bir süre değildir, hatta herhangi bir bilgisayar bileşeni için de oldukça kısa bir süre, cihazların ömrü söz konusu olduğunda. Örneğin ben 2007'de (ikibinyedi) aldığım Logitech klavye'yi hâlâ problemsiz kullanıyorum (bilgisayarı "ara-sıra" kullanan biri hiç değilim, bilgisayar günde yaklaşık 16 saat açık) - bu 10 sene boyunca klavye'ye hiç de nazik davranmadığımı da özellikle eklemeliyim. Klavye'de hiçbir sıkıntı yok, kim bilir daha kaç sene götürür. Üstelik mekanik bir klavye değil (ömürleri daha uzun oluyor, o yuzden ekledim son cümleyi)
Ben de aynı noktaya getirmek istiyordum zaten. Doğru diyorsunuz 2 sene çok değil. 2 seneyi belirtmemdeki sebep ortalama bir klavye 2 seneyi doldurduktan sonra tak diye bozulması. Sanki içlerinde bir ömür çipi varmış gibi.

Yazık. 2 sene nedir ben legitechin normal gamimg olmayan klavyelerini kullanıyordum. Üstüne su bile döküldü.
Yaklaşık 6 7 yıllık. Everest pişmanlıktır almayın aldırmayın. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönder etmiyarsa tüketici haklarına başvur.

Yazık. 2 sene nedir ben legitechin normal gamimg olmayan klavyelerini kullanıyordum. Üstüne su bile döküldü.
Yaklaşık 6 7 yıllık. Everest pişmanlıktır almayın aldırmayın. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönder etmiyarsa tüketici haklarına başvur.
Ne garantisinden bahsediyorsunuz?[emoji1]
Çoktan bir klavye satın aldım ki bu Everest değil merak etmeyin.

Işıklı mışıklı, mekanik hassasiyeti falan olaya girince Logitech dediğiniz o firmanın klavyeleri kaç TL 'ye tekabül ediyor bir bakın isterseniz. Herkesin zevki aynı değil. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı