EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra Gaming OC ve UV nasıl yapılır?

wishlamb

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, EVGA RTX 333080 Ti FTW3 Ultra Gaming ekran kartı kullanıyorum. EVGA'nın Precision X1 isimli ekran kartı programını kullanıyorum. Programın kendi içinde vf curve tuner bölümünde OC scan diye bir seçenek var. Ben buradaki scan seçeneğine tıklayıp taramayı başlattığım zaman uzun bir süre tarama ve test işlemlerini kendisi yapıyor. Bittiğinde GPU OC ve mem OC'yi bir miktar arttırıyor. Yüksek ayarlarda oyun oynarken ekran kartı 65-70 derece aralarında geziyor. Ben burada undervolt yapıp biraz daha performans kazanabilir miyim? Cevabı evet ise undervolt işlemini nasıl yapacağım? EVGA'nın Precision X1 isimli programı ile yapabilir miyim? Bendeki ekran kartından kullanıp bu tür ayarlar yapan tecrübeli arkadaşlar var ise ayarlarını paylaşabilirler ise çok sevinirim. Teşekkürler.

Hocam sorunuzdan bağımsız bir soru sorsam size. Aynı kartı kullanıyorum hiç ayar yapmadım. boştayken 60 derece oyunlarda ise 2k maksimum ayarlarda sıcaklık değerleri 80-86 arasında. Kasamı değiştirdim. 14 adet fan var. Siz nasıl 65-70 alıyorsunuz merak ettim :)

Hocam sorunuzdan bağımsız bir soru sorsam size. Aynı kartı kullanıyorum hiç ayar yapmadım. Boştayken 60 derece oyunlarda ise 2K maksimum ayarlarda sıcaklık değerleri 80-86 arasında. Kasamı değiştirdim. 14 adet fan var. Siz nasıl 65-70 alıyorsunuz merak ettim :)

Merhaba, bu ekran kartına undervolt yaptım 1800 MHz de 800 mV da sabitledim. 2K 144Hz Ultra ayarlarda GPU yük oranı %90 ile %100 arasında değişiyorken genel olarak 55-60 derece arasında değişiyor sıcaklığı. Orta ayarlarda 48-53 derece arasında değişiyor. Kasam deepcool ck560. Ön tarafında 3 adet fan ile hava girişi oluyor. Üst tarafında işlemcinin sıvı soğutucusunun 2 tane fanı ile ve kasanın arkasındaki egzoz fanı ile hava çıkışı oluyor. İşlemci sıcaklığı da ya ekran kartı ile aynı oluyor ya da ekran kartının sıcaklığından daha düşük oluyor. İşlemci sıvı soğutucusu da Arctic Liquid Freezer II 280. kasanın fan ayarlarını BIOS'tan yaptım özellikle arka egzoz fanı diğerlerine göre daha hızlı çalışacak şekilde ayarladım. Ekran kartının ayarlarını yapmak içinde MSI Afterburner kullanıyorum. Fanlarını da ayarladım, 40 derece altında fan duruyor 40 derecede %30 fan hızı 50 derece %60 fan hızı 70 derece %100 fan hızı olacak şekilde ayarladım. Fan ayarlarını yaparken fanların ömrünü kısaltmamak için boştayken fan hızı düşük, yük altında hızlanacak şekilde ayarladım. Oyunlarda Ultra ayarlarda en ufak bir takılma kasma titreme veya benzeri bir sıkıntı ile karşılaşmadım, çok akıcı bir şekilde oynatıyor oyunları ve çok ısınmıyor. Ayrıca CPU ya da çekirdek çalışma hızını düşürmeden offset ayarlarından -100mV kadar undervolt yaptım. Kasada toz filtreleri var haftada bir onları çıkartıp temizleyip takarım. 5-6 hafta bir kafama esince de kasanın içine hava kompresörü ile hava tutar temizlerim. Kasam masanın üzerinde monitörün yanında duruyor. Ben Ultra ayarlarda oyun oynarken 70 derece üzerini daha hiç görmedim. Klima çalışıyorken içerisi çok sıcak olduğu zaman GPU sıcaklığı 68 69 filan oluyordu. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı