Ceenga
Yoctopat
Daha fazla
- RAM
- DDR4 8+8 16GB
- Ekran kartı
- GigaByte RTX 4070 Windforce 12GB OC
- Anakart
- GIGABYTE A520M K 1.0 V2
- İşlemci
- R5 5600X
Merhaba, Gigabyte A520M K 1.0 V2 ürününü yaklaşık 1 hafta önce aldım. Secure Boot açabilmek için customa kadar ilerleyerek pk keylerini factory çekerek açabildim. Bir süredir kullanıyordum, gece bilgisayarı açtığımda USB portları dahil anakarta bağlı fanlar hariç hiçbir şeyden tepkime alamıyordum. Araştırma sonucu soft lock olabileceğini öğrendim. Clean CMOS dahil her şeyi denedim (işlemci fanı söküp daha düzgün takmak dahil). İşlemciyi sökmeye çalıştığımda işlemci kendini bırakmadı bundan kaynaklı olabilir diye de düşünmüyor değilim ama temel sorun soft lock gibi. İşlemcim R5 5600X silent ile birlikte kullanıyorum. Force BIOS yükleme gibi bir durum mümkün mü çünkü ekrana hiçbir şekilde müdahale edemeyeceğim (klavye ve görüntü olmayacağı için). Yahut bana destek olabileceğiniz bunu yapmalısın düzelebilir dediğiniz ekstra bir durum var mıdır? Arkadaşımdan işlemci ve ekran kartı alarak denesem çözebilir miyiz? Tüm çözüm önerilerine açığım, geçen her zaaman kaybıma gibi bir durum. Son çarem servis.