EVGA FTW3 Ultra RTX 3090 sistemde renklerde solma oluyor

Bartu Cenk

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
229
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Örneğin CS:GO açmaya çalışıyorum, 10 kez falan tıklayınca açılıyor. Valorant'tan çıkış yaptığım zaman masaüstünde mouse imleci hareket edebiliyor ama herhangi bir şeye tıklayamıyorum. Bu yüzden bilgisayarı kapat aç yapmak zorunda kalıyorum. Mesela bazı oyunlarda ayar değiştirdiğim zaman oyundan atıyor.

Steam veya Epic Games üzerinden indirdiğim oyuna giriyorum, 2 dakika sonra Steam veya Epic Games bu oyun zaten başlatıldı hatası verebiliyor. Bugün ise yan odaya gidip geldim geldiğimde ekran yanıp sönüyordu. 3-4 dakika sonra yanıp sönme durdu ama bu sefer ekran sararmıştı bilgisayarı yeniden başlattığım zaman ise ekranın rengi solmuştu. Tekrar yeniden başlattığımda düzelmişti. Bir ara ise odamda otururken monitör kendi kendine açılıp kapandı ve fan aşırı sesli çalışıyor. Mesela bir oyun oynuyorum. Örneğin sağ tarafa baktığımda sessiz, sol tarafa baktığımda resmen ekran kartı sanki uçak kaldırıyor gibi zorlanıyor. Bazen ise oyun ayarlarını açıyorum ekran kartı fan hızları her saniye yükselip düşüyor.

Ayrıca fan hızlarını kendi EVGA Precisipn X1 yazılımı ile mesela %45 sabitliyorum ama sabit hızda çalışmıyor. Yine fan hızları artıyor. Ama %100 yapınca sürekli %100 olarak çalışıyor.

Memtest ile RAM testi yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı. OCCT ile PSU testi yaptım. Mavi ekran veya kapanma sorunu yaşamadım anakartımı BIOS güncellemesi için servise yollamıştım, orada herhangi bir sorun var mı diye kontrol etmişler. Sıkıntı çıkmamış. Ben ekran kartında donanımsal sorun olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca SSD sağlığı ise %100 gözüküyor. Bir de bunlardan ayrı kurulumda 2 ayrı internet kafeci yardımcı oldu. Sıvı soğutmanın içinden çıkan anakart teması ile oluşabilecek statik elektriği önleme amaçlı 4 çok ama çok küçük plastik parçalar çıkmıştı. Bunu takmaya gerek olmadığını, kendilerinin bu şekilde kullandığını söylediler. Sorunun tam olarak neden kaynaklı olduğunu anlayabilirsem garantiye yollayacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özelliklerim:
EVGA FTW3 Ultra RTX 3090
Intel 13600K
ASUS Prime Z690-A D5
Seagate 530 2 TB
Arctic Liquid Freezer II 360
Thermaltake View 51
Kingston DDR5 2x16 GB
Sharkoon Silentstorm Coolzero 850W
Alienware AW2521H
Logitech G213
Corsair Sabre RGB Pro
 
Format atmakla uğraşmak istemiyorsanız Windows kaynaklı bir sorun olmadığından emin olmak için bu rehberi bir uygulayın.

Ekran kartınızla alakalı bir sorun olmadığından emin olmak için DDU ile sürücüyü kaldırıp NVIDIA'nın sitesinden tekrar yükleyin

Herhangi bir sıcaklık sorununuz yoksa kartın fan ya da güç ayarlarıyla oynamayın. EVGA programını sıfırlayıp komple kaldırın.

MSI Afterburner varsa sıfırlayın.
 
Format atmakla uğraşmak istemiyorsanız Windows kaynaklı bir sorun olmadığından emin olmak için bu rehberi bir uygulayın.

Ekran kartınızla alakalı bir sorun olmadığından emin olmak için DDU ile sürücüyü kaldırıp NVIDIA'nın sitesinden tekrar yükleyin.

Herhangi bir sıcaklık sorununuz yoksa kartın fan ya da güç ayarlarıyla oynamayın. EVGA programını sıfırlayıp komple kaldırın.

MSI Afterburner varsa sıfırlayın.

DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth komutu çalıştı herhangi bir sorun bulunmadı SFC /scannow komutunu yazdığım zaman ise herhangi bir yazı gelmedi önceden Windows 10 Pro kullanıyordum bu tarz saçma sorunlar devam ediyordu bende Windows 11 Pro geçtim sorunlar yine devam ediyordu temiz kurulum yaptım düzelmedi fan sesi sorunundan dolayı kartın sadece fan ayarı ile oynadım EVGA yazılımını sildim ve tekrar yükledim fan hızı hâlâ saçma sapan çalışıyor yüklü değilken ise yine bir değişiklik yok Afterburner programını ise 2-3 kere sil yükle yaptım silinik ikende aynı şekilde sorun devam ediyordu.

@Recep Baltaş @Ali Güngör abi rica etsem yardımcı olur musunuz sorunuma çözüm bulamıyorum maalesef.
 
Son düzenleme:
 

Yeni konular

Geri
Yukarı