EVGA GTX 1070 FTW çalışmıyor

Deep_White007

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2016
Mesajlar
21
Merhaba, bugün sabah bilgisayarımı açmaya çalıştığımda monitorde sinyal yok yazıyordu. Daha sonra kasayı açıp incelediğimde işlemci, anakart, RAM'ler çalışıyordu herhangi bir sıkıntı yoktu anakartın ışıkları yanıyordu, ekran kartımın üzerinde EVGA GTX 1070 FTW yazan kısmında ışıklar yanmıyordu, anakart üzerinde ekran kartının takılı olduğu portu değiştirdim güç kablosu bağlı mı değil mi diye kontrol ettim. Bütün kablolar yerindeydi sıkıntı yoktu, ekran kartına güç veren yedek güç kablosunu kullanarak da denedim ekran kartı çalışmadı. HDMI kablosu bozuk olabilir diye onu da değiştirdim, farklı bir monitore de bağladım yine de görüntü gelmiyordu. Ekran kartımın garantisi bitmişti bende çok dikkatlice içini açtım(ellerimin elektriğini boşalttım.)Arkadaşlar ekran kartının içini açtığımda, ekran kartı işlemcisinin bulunduğu kartın, en sağ alt tarafında çok küçük bir yerde çok küçük yanığa benzeyen bir kısım vardı. Problemin bu kısımla alakası olabilir mi veya bu kısım zaten böyle miydi? Ekran kartını sıfır almıştım ve üzerinden geçeli üç yıl oldu. Hiç bir işlem görmedi, hiç teknik servise gitmedi yardımcı olursanız sevinirim. O kısmın fotoğrafını yükleyeceğim.

AAA0B8AE-4303-4F1D-B098-131022D5151F.jpeg

Arkadaşlar yazmayı unutmuşum oyunları oynarken sıcaklık sıkıntısı olmuyordu Erkan kartı sıcaklığı 58 derece civarındaydı ve ekran kartının içine açıp baktığımda termal pedi vardı işlemcisinin üzerinde.
F734CFC7-54F1-4497-82CF-6D6063DF30BD.jpeg
 
Son düzenleme:
Büyük ihtimal o sebep oluyor, hayata dönme ihtimali var ise bile kötü bir ustaya götürürsen o ihtimalde gidebilir :( Geçmiş olsun.
 
Sanırsam oradaki parça patlamış. Yüksek ısıdan vb nedenler ile olabilir. EVGA' ya ticket aç istersen kendi sitesinden ( ürünü kaydetmeyi unutma S/N istiyorlar ) çünkü uluslararası garanti süresi 5 yıl olması lazım. Umarım sana yardımcı olurlar. Resimi de ek olarak göndermeyi unutma.
 
Sanırsam oradaki parça patlamış. Yüksek ısıdan vb nedenler ile olabilir. EVGA'ya ticket AC istersen kendi sitesinden ( ürünü kaydetmeyi unutma S/N istiyorlar ) çünkü uluslararası garanti süresi 5 yıl olması lazım. Umarım sana yardımcı olurlar. Resimi de ek olarak göndermeyi unutma.

(S/N) nedir hocam biraz daha detaylı bir şekilde ne yapmam gerektiğini anlatabilirseniz sevinirim.
 
EVGA - Intelligent Innovation Şuradan bir kaydolun ondan sonra yapacağınız adım ürününüzü yani ekran kartınızı seri numarası ile birlikte siteye kaydetmek ondan sonra Support kısmı olması lazım oradan da OPEN RMA yapacaksınız yani arıza kaydı oluştaracaksınız bir nevi. Bu adımdan sonra şikayetinizi ingilizce olarak detaylı bir şekilde açıklayıp ürünün fotoğrafını da ekleyip kendilerine göndereceksiniz. 24 veya 48 saat içerisinde maile dönüş yaparlar olumlu veya olumsuz.
 
Arkadaşlar mail gönderdim fotoğraf ile beraber dediğiniz bütün adımları izledim.Sadece ürünü yurt dışından almış olduğum İçin o zaman ürünün faturasını tax freeye vermiştim.(ürünün parasının bir kısmını geri veriyorlardı.)o yüzden elimde faturası yoktu.Bende ürünü aldığım yere aldığım zamanı ve ürünün seri numarasını verdim bana faturayı göndermelerini bekliyorum,faturayı alır almaz evgaya göndereceğim.Tek bir şey sormak istiyorum faturayı aldıktan sonra, evgaya ürünün bana ait olduğuna dair kanıtladıktan sonra ürünün yenisini gönderirler mi uluslarası garanti diye bir şey var mı belirttiğiniz gibi ? sizce olumlu yanıt verme şansları var mı ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı