EVGA GTX 1070 FTW ısınıyor

kursatasdemir0

Centipat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
35
Merhabalar, herkese iyi forumlar.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde sunacağım üzere ekran kartım aşırı ısınıyor. "Mining"de kullanmadım hiç, o yüzden bu kadar ısınmasını normal bulmuyorum. "Termal macun" veya "Termal Pad" değiştirirsem, bu sıcaklık sorunu ortadan kalkar mı?

Not: Eğer arka planda "Evga Precision X1" açık değil ise, kart en ufak işlemimde kendisini hemen maksimum 4007MHz değerinde kullanmaya başlıyor. İşlem yapmayınca bu değer 405MHz değerine düşüyor.
13.png
12.png

Not2: Yazılımsal bir hata mı var diye test etmek için "Overclock" ederek tekrar test ettiğimde kart kendini %60 "GPU Load" kullanarak 83 derece limitine ulaşıyor.
 
Tamam, eskiden 73 derecelerde çalışıyordu ise kartın ısınma sorunu falan zaten yok, macunu değiştirin düşecektir diye tahmin ediyorum.

Tamam teşekkürler. Macun değiştirip tekrar test ettiğimde sonuçları buraya tekrar yazacağım.

Pedler eskidiyse çıkartıp atın, sakın internetten 40-50 TL'lik ped alma. Ek olarak fan bloğunu ve fanları temizleyebilirsin. Macun olarak Artcic MX-4 kullanabilirsin, ne kadar süreceğini Technopat Youtube kanalından izleyip öğrenebilirsin.

Pad'leri değiştirmem gerekiyor sanırım evet. İçini en son açtığımda (9 ay kadar önce) bile Pad'lerin bazıları sanki fazla iyi durumda değil gibiydi. Yani Pad'lerden hiç anlamam ve hayatımda ilk kez görmüştüm belki hepsi kötüydü bilemiyorum. Gözlemime göre sadece bir kaç tanesi kötü duruyordu onlar da muhtemelen hava ile temas ettiğinden toz pislik zehre yapıştığındandır. Yani iç kısımları belki hala iyidir bilemiyorum. Yakın zamanda macununu değiştireceğim. Kaliteli, dediğiniz tarzda markası vardı o zamanlar 130TL fiyata 9 ay önce diye bahsettiğim zaman değiştirmek için almıştım iyi durumda diye yapmamıştım. Teşekkürler. Macunu değiştirip tekrar test ettiğimde sonuçları atacağım.
 
O zaman bi macunu değiştirmeyi dene.

Teşekkürler, az önce kartın içini açıp bakımını yaptım ve macununu "Thermal Grizzly Hydronaut" ile değiştirdim. Başta pastelimsi geldi hafif kuruydu bozulmuş sandım çünkü zaten kartın içinde olan daha sıvı ve açık renkliydi ama şu an test sonuçlarında muazzam fark var. En azından ısınma problemini düzeltmiş olduk fakat daha hala en ufak işlemde 4007MHz kullanmaya devam ediyor kart kendini. Şu an ki hali ile kart 68 Dereceyi geçmiyor. 10 dakika 8x msaa 1080P test ettim ama bu 4007MHz olayına bir çare yok mu?
 

Geri
Yukarı