Evga GTX 1070 SC Aşırı Isınma Sorunu

Görkem Bulut

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Evga GTX 1070 SC ACX 3.0 ekran kartına sahibim. Ağustos ayında itopya üzerinden satın aldım ve yaklaşık 2-3 hafta önce bilgisayarımı kurdum.

Ekran kartının fanları aşırı derecede hızlı dönüyordu ilk açılış normaldir dedim geçtim. Sorun devam edince oyun testleri yaptım ve gözlerime inanamadım sıcaklık 85 derece fanlar %70'lerde dönmekte. Sebebini araştırmaya başladım. Sonuç olarak Evga'nın üst seviye kartlarına termal ped koymadığını ve hatasını kabul ederek termal ped dağıttığını ama Türkiye'ye göndermediğini öğrendim. Merak edenler için: EVGA - EVGA Thermal Pad Mod Request.
Ben de mecbur kalarak termal ped arayışına girdim ve anlamadığım için sizden bu konuda yardım istiyorum. Bütçe 100TL'yi geçmezse iyi olur.

Bu ürünü düşünüyorum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Request sayfası içerisinde ayrıca BIOS update tavsiyesinde bulunup her kartın BIOS'unu paylaşmışlar. Sayfada alttaki gibi bir soru cevap gördüm. BIOS güncellemekle sorun belki pad değiştirmeden de düzeltilebilir.

• Q. Does the VBIOS fix the temperature issues?
  • A. Yes, the VBIOS update will fix the temperature issues.

Arkadaşlar tekrar merhabalar. Bı abim de Evga GTX 1070 Sc modeli varmış. Konuştuk ettik ve test sonucu kart 80 dereceden fanlar %100 . Benim kartımdan da kötü değerlere sahip. Evga'ya sorunu belirtip termal ped istedik sonuç olumlu şuan kargoda. Türkiye'ye gönderilmiyor kısmını düzeltmek isterim :)

Ben ise Itopya ile iletişime geçip teknik servise gönderdim. Kartım elime ulaştığında size sonuçları aktaracağım ama bir soru. Bu teknik servis olaylarına tam anlamıyla eziyet deniliyor. Sizce kartım elime kaç günde ulaşır ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı