EVGA GTX 1070Ti Oyunda Anlık Donmalar

Oyunlarınız SSD'de mi kurulu? 120gb çok çok yetersiz bir ssd. SSD'ye sadece windows kalacak şekilde bir temizlik yapıp oyunları HDD'ye aktarıp dener misiniz. Önceki sistemimde böyle bir problemle karşılaşmıştım ben de SSD boşalınca daha rahat etmiştim.

550w kaliteli psu bile yeterli 1070 bandındaki kartlar için. 650w corsair çok bile bence.

FPS drop bile yaratıyor PUBG'de ping girdiğinde
Arkadaşım yeterlisi yok bu işin ekran kartının 550w istemesi en az ama sisteme ekleme yapacaksa vb. sorun yaşayabilir ayrıca 80+ olmasına özen göstermek gerekiyor.

Arkadaşım yeterlisi yok bu işin ekran kartının 550w istemesi en az ama sisteme ekleme yapacaksa vb. sorun yaşayabilir ayrıca 80+ olmasına özen göstermek gerekiyor.

Sistemlerin kaç w çektiğini hesaplayabilirsin dostum. Şuan şirkette olduğum için bazı sitelere erişemiyorum ancak 1080TI sistemler bile 380-400w güç tüketiyor maksimum. Zaten kaliteli bir psu ile dedim farkındaysan 80+ sertifikalı bir psu ile kalitesiz bir psu arasında çok fark var. Kaliteli psu dediğim için 80+ sertifikalı olması gerektiğini ekleme gereği duymamıştım benim hatam.

Sistemlerin kaç w çektiğini hesaplayabilirsin dostum. Şuan şirkette olduğum için bazı sitelere erişemiyorum ancak 1080TI sistemler bile 380-400w güç tüketiyor maksimum. Zaten kaliteli bir psu ile dedim farkındaysan 80+ sertifikalı bir psu ile kalitesiz bir psu arasında çok fark var. Kaliteli psu dediğim için 80+ sertifikalı olması gerektiğini ekleme gereği duymamıştım benim hatam.
Ekran kartının istedigi PSU o dostum anlamıyorsun sanırım işlemci vb bunları hesaba katmak gerek ve PSU'da en 100W luk bir alanı boş bırakmak daha iyi olacaktır sorun yaşamamak açısından.

Ekran kartının istedigi PSU o dostum anlamıyorsun sanırım işlemci vb bunları hesaba katmak gerek ve PSU'da en 100W luk bir alanı boş bırakmak daha iyi olacaktır sorun yaşamamak açısından.

Arkadaşım, bahsettiğim değerler işlemciden tut, anakart, fan, RGB ledlerine kadar olan sistemler. :) Sadece google'a sistem güç tüketim hesaplama yazarak test sistemlerini görebilirsin. Rica ediyorum, birazcık bakmaya üşenme rica ediyorum beni tersleme hadsizliğine de girme :) MSI türkiyenin simülasyonu da var bunun için.. Çok basit, POWER SUPPLY CALCULATOR. 550w 80+ gold cooler master ile 6 fanlı 16gb ramli 1070li ssdli hddli işlemcisi olan sistemi çok rahat kullandım :)

Arkadaşım, bahsettiğim değerler işlemciden tut, anakart, fan, RGB ledlerine kadar olan sistemler. :) Sadece google'a sistem güç tüketim hesaplama yazarak test sistemlerini görebilirsin. Rica ediyorum, birazcık bakmaya üşenme rica ediyorum beni tersleme hadsizliğine de girme :) MSI türkiyenin simülasyonu da var bunun için.. Çok basit, POWER SUPPLY CALCULATOR. 550w 80+ gold cooler master ile 6 fanlı 16gb ramli 1070li ssdli hddli işlemcisi olan sistemi çok rahat kullandım :)
Tersleme hadsizligi derken kimsin ki sen hadsiz olacakmışım, tipe bak tipe.

Sakin olun yahşi erkekler.

biraz yükselmişim ama arkadaş açıp netten araştırmak yerine bilirim ederim edasıyla fırçalamaya kalkıyor. Bu msjları yeni sistem toplayacak arkadaşlar da okuyor ve Türkiye şartlarında hemen hemen herkes F/P sistemi topluyor. ben de isterim 1000w corsair 80+ plat. sertifikalı PSU önereyim ama işte $ gerçekleri .. Hatta arkadaşın problemi psu'dan alakasız bence. Ping online oyunlarda fps dropları takılmaları getirebiliyor, aynı şekilde disk durumları da ve tabiki driverlerin güncel olup olmaması da..

Arkadaşlar sorunu halledemediğim için yeteri kadar gerginim zaten, bir de konu üzerinde gerginlik yaratmayalım lütfen. İkiniz de yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederim ama sorundan çok uzaklaşıyoruz.

Bir güncelleme yapacağım; az önce BF1 Hikaye modunda da yaptı aynı sorunu. Ekran kartı, işlemci ve ramlerde sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Uzun bir OCCT testi yaptım işlemci hiç frekans kısmadı. Memtest yaptım Ramlerde sorun bulamadı. Ekran kartı ise, sıkıntı olsa çok daha kesin bir sorun yaratır gibi hissediyorum. Bana anakart, SSD veya HDD sorunu gibi geliyor. Sizin fikirleriniz neler?
@Recep Baltaş Abi yardımcı olabilir misin lütfen?
Güncelleme; sistemi ve Battlefield 1'i SSD'ye kurup HDD'yi sistemden çıkardım, bir de böyle denedim fakat SSD ile sorun devam ediyor. Şimdi sadece HDD ile deneyip en azından sorunu yaratan SSD veya HDD mi onu anlayacağım.
Oyunlarınız SSD'de mi kurulu? 120gb çok çok yetersiz bir ssd. SSD'ye sadece windows kalacak şekilde bir temizlik yapıp oyunları HDD'ye aktarıp dener misiniz. Önceki sistemimde böyle bir problemle karşılaşmıştım ben de SSD boşalınca daha rahat etmiştim.

Oyunlar HDD'de kurulu. Az önce SSD'ye attım BF1'i ama yalnızca 3GB yer kaldı. Yine aynı takılmaları yaşadım.
HDD'de de durum aynı. Belli belirsiz aralıklarla oyunda 1 saniyelik takılma oluyor o sırada GPU Usage ortalama 10-25 aralığında bir düşüş yaşıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı